StoryEditorOCM
Košarkapod obručima

Dalmacija želi još jednog premijerligaša! Na sućuračkoj Sokolani Ribola Kaštela dočekuje Zabok

Piše Ivan Renić
24. svibnja 2023. - 08:15

Dalmacija želi još jednog premijerligaša! Ribola Kaštela imat će priliku pridružiti se eliti u dvomeču protiv Zaboka. Prva utakmica na rasporedu je danas na Sokolani u 17 sati. Nakon poraza od Dubrovnika Kaštelani imaju još jednu priliku za plasman u Premijer ligu.

Protivnik je pretposljednja momčad iz prvog razreda hrvatske košarke. No, forma bi trebala biti na strani domaćih. Naime, Zabok je posljednju natjecateljsku utakmicu odigrao još 7. svibnja, dok su kaštelanski košarkaši u punom pogonu u zadnje vrijeme.

Imali su tjedan dana za pripremu „biti ili ne biti” dvomeča. Plasman u HT Premijer ligu izborit će ekipa s većim zbrojem koševa.

- Očekuju nas dvije jako teške utakmice. Mi pokušavamo ući u Premijer ligu, a oni vratiti se. Pozivam sve da dođu na Sokolanu i podrže nas – kazao je Mario Krešić u najavi susreta.

Zanimljivo, upravo protiv Zaboka zabilježena je možda i najdominantnija predstava nekog kaštelanskog košarkaša. Prije devet godina Zabok je pobijedio Kaštela nakon produžetka sa 116:110, a utakmicu je obilježio Damir Rančić. Nekad igrač, a danas trener Kaštela zabio je 46 koševa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:03