StoryEditorOCM
HajdukINCIDENT

Vodstvo Hajduka na derbiju napadnuto u svečanoj loži Maksimira! Od razjarenih navijača spašavala ih legenda Dinama

Piše Marko Bilić
14. rujna 2024. - 21:23

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa dogodio se incident koji je poprilično prošao ispod radara javnosti i medija, a za kojega vjerujemo da neće isto tako proći i od službenih osoba vodstva lige. Naime, tridesetak ”navijača” Dinama nasrnulo je na ogradu svečane lože i grubo vrijeđalo, psovalo, prijetilo i upaljačima gađalo predstavnike Hajduka u loži.

Dogodilo se to pred sam kraj utakmice, u vrijeme dok je utakmica bila u prekidu zbog bakljade Torcide. U TV prijenosu utakmice kamere su na trenutak prikazale gužvu na Zapadnoj tribini, međutim, ostalo je nejasno tko tu koga...

Kako doznajemo, kad je počela bakljada Torcide desetak navijača iz donjih redova Zapadne tribine potrčalo je prema svečanoj loži, pridružilo im se njih još dvadesetak s vrha tribine, krenule su prijetnje i uvrede predstavnicima Hajduka, vikali su im "cigani, cigani”, poletjeli su upaljači prema gostima...

image

Predsjednici Ivan Bilić (lijevo) i Velimir Zajec u svečanoj loži

Damir Krajač/Cropix

Kako je ograda lože niska dio napadača, a ne navijača, pokušao je na silu ući u ložu, situacija je bila opasna, vodstvo Hajduka bilo je prepušteno samo sebi. Svečanu ložu osiguravalo je tek par zaštitara, od kojih je jedna bila djevojka, dok policije, kažu, tu nije bilo.

I tko zna što bi se sve dogodilo da nije dotrčao Silvio Marić, legenda Dinama, i nakon nekog vremena uspio smiriti razjarene napadače. Vrijeđali su oni i Marića, ali eto, uspio je, uz pomoć još nekolicine razumnih glava, smiriti situaciju.

Osiguranje nikakvo, incident je bio na rubu da eskalira. Dinamo – Hajduk, stadion u Maksimiru.

image
Damir Krajač/Cropix
image

Slavlje Hajduka

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 21:42