StoryEditorOCM
Hajdukivane, ostani

Vijest iz noćne more za navijače Hajduka: Ivanu Perišiću veliki nogometni klub nudi milijunski ugovor

Piše Sport sd
14. srpnja 2024. - 22:26

Ivan Perišić možda ipak neće nositi dres Hajduka sljedeće sezone.

Iako se činilo da su sumnje o eventualnom odlasku Perišića s Poljuda otklonjene produžetkom ugovora na još jednu sezonu, pojavila se informacija kako bi Split mogao zamijeniti Istanbulom.

Turski portal Yeni Safak prenosi ‘bombu’ kako je jedan od ozbiljno zainteresiranih klubova tamošnji velikan – Galatasaray, piše Sport klub.

Opće je poznato kako Galatasaray preferira dovoditi velika nogometna imena iza kojih su one najbolje godine, a nije im strano takvim igračima ponuditi i bogate ugovore.

Mauro Icardi predvodi platnu listu ‘Galate’ s godišnjom plaćom od šest milijuna eura, a Dries Mertens i Hakim Ziyech zarađuju oko tri milijuna eura po sezoni.

Može se pretpostaviti je kako bi i Perišiću bila ponuđena godišnja plaća u sličnim iznosima, a spomenuti turski medij tvrdi kako je hrvatski reprezentativac ostao iznenađen pozivom Galatasarayja te nema ništa protiv potpisivanja zadnjeg velikog ugovora u karijeri.

Podsjećamo, Ivan Perišić ima ugovor s Hajdukom do 30. lipnja 2025. godine, s tim da ima klauzulu da od 29. kolovoza može otići ako netko plati 200.000 eura. Ideja je da Perišić ostane na Poljudu svakako u prvoj fazi europskih natjecanja, a onda je odluka na njemu.

Mnogo će toga ovisiti i kako će Hajduk proći u toj europskoj avanturi ove godine, kao i kakvu će u konačnici momčad složiti Nikola Kalinić kao sportski direktor uz potporu predsjednika uprave Ivana Bilića. Ukoliko Hajduk ispadne iz Europe, ta klauzula o odlasku Ivana Perišića zvuči barem jednako realna kao njegov ostanak na Poljudu do kraja sezone.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. kolovoz 2024 10:37