StoryEditorOCM
Hajduksimbolična gesta

Velimir Zajec pokazao poštovanje, uoči derbija pozvao delegaciju Hajduka na druženje

Piše Frane Maršić, Davorin Olivari/SN
13. rujna 2024. - 11:54

Ivan Bilić, predsjednik Hajduka, održao je u srijedu predvečer obraćanje javnosti, koje je očito trebalo poslužiti kao odgovor Nikoli Kaliniću, koji je nekoliko sati ranije iznio mnoge, vrlo ozbiljne aktualnosti koje se događaju u Hajduku.

Iako su mnogi očekivali kako će se na toj konferenciji predsjednik Hajduka pojaviti s novim sportskim direktorom, ali to se ipak nije dogodilo - pišu Sportske novosti.

Neuvjerljiv nastup

Sam Bilić odgovarao je na brojna pitanja, ali je ostao dojam da je to učinio vrlo neuvjerljivo. Kao da se samo želio opravdati i skinuti sa sebe mrlje koje mu je nabacio Kalinić. Na njegovom se nastupu mogla osjetiti blaga nelagoda, a sukus obraćanja je zapravo samo produbio mogućnost da su Kalinićeve riječi istinite.

Bilić je negirao tvrdnju da su Lovre Kalinić i Marko Livaja problem svlačionice, ali na mnoga pitanja je zaobišao konkretan odgovor. Ipak, ustvrdio je da baš on stoji iza otkaza Nikoli Kaliniću, a ne ljudi iz Nadzornog odbora Hajduka...

- Nikola Kalinić je izmanipuliran za napad na model upravljanja kluba, odluka o njegovom angažmanu i otkazu je isključivo moja, a odluka o njegovom angažmanu je moja greška. U nizu situacija je Nikola prešao granice, i ljudske i profesionalne - rekao je Ivan Bilić.

image

Ivan Bilić

Tom Dubravec/Cropix

Vidno nervozan

Do sada je predsjednik Hajduka opisivan kao miran čovjek istog takvog glasa, ali tijekom ovog nastupa vidljive su bile i promjene njegovog ponašanja.

Bio je vidno nervozan, očito svjestan pozicije u kojoj se nalazi. Sve u svemu, ta konferencija i nije imala nekog smisla. Dapače, samo je produbila sumnje oko mnogih pitanja u klubu. Čini se kako je Bilić ovim nastupom samo odmogao sebi. Kalinić je svojim istupom sve na Poljudu doveo u nezavidnu poziciju u očima brojnih navijača, a ostaje za vidjeti kako će se ova situacija rasplesti. Najviše od svega odzvonio je navodni odnos između Bilića i Gattusa, koji je predsjednik Hajduka neuvjerljivo demantirao.

Daleko od idealnog

Svakako, hajdukovce čeka derbi, a situacija je daleko od idealne.

Inače, doznajemo da će delegacije Dinama i Hajduka prije derbija u petak biti na zajedničkom ručku. Dinamov predsjednik Velimir Zajec pozvao je na druženje prvog čovjeka Hajduka Ivana Bilića i ostalo izaslanstvo kluba iz Splita. Nastavak je to dobre suradnje dva kluba nakon demokratskih promjena u plavom domu. Prisjetimo se, nakon što je postao predsjednik, Zajec je dao sljedeću izjavu...

- Prihvaćamo sve naše sportske protivnike, Hajduk, Rijeku, Osijek i ostale klubove, i pozivamo na dobru suradnju i gospoštinu. Na terenu ćemo biti rivali, ali izvan terena moramo biti prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 11:55