StoryEditorOCM
Hajdukvraća se u formu

Utakmica protiv Gorice treba biti korak naprijed za Nikolu Kalinića, njegovo najbolje tek očekujemo

19. veljače 2023. - 09:11

Marko Livaja se vratio prije dvije, a Nikola Kalinić prije godinu dana. Bio je to novi pogodak „bijelih” u zimskom prijelaznom roku, a ove sezone ako je izostao „krupni kapital” na igračkom planu, zato je došao Ivan Leko za kormilo, doveden je odavna željeni trener.

Dakle, svake zime po jedan kapitalac.

Nikola Kalinić je bio glavna vijest lani u ova doba, kad je Veronu zamijenio Hajdukom i kad je objavio da mu je dosta inozemstva i da dolazi kući zaigrati zajedno s Livajom...

Jedna je vodilja koju ne treba svaki put ponavljati, ali sažima se u onaj stih „samo jednu želju imam, moj živote ludi...”

Ne želimo vas opterećivati tom pjesmicom, međutim lajt-motiv vam je jasan.

Danas, 12 mjeseci nakon što se vratio možemo reći da ono njegovo najbolje tek očekujemo. A i on sam od sebe. Nikola kao da je novom početku i trener Ivan Leko ga pomalo dozira, pričao je o njemu u petak na pressici biranim riječima želeći naglasiti kako je on ekstra-klasa i kako mu treba još vremena da sasvim obnovi formu nakon pauze... I da nije još naštiman na svih 90 minuta. Ali bit će...

image
Tom Dubravec/Cropix

Imao je toliko peha u proteklih 12 mjeseci da je dobro i ovo što je postigao, 24 nastupa, sedam golova... Pamti se onaj protiv Dinama, ovjekovječen i na kalendaru.

Toliko se ozljeda i pegule nadovezivalo na Nikolu da je to baš rijetkost, pa zbog toga i nije uspio dati koliko se nadao.

No, jedno je sigurno, premda je 5. siječnja proslavio 35. rođendan njegova je želja ogromna, da ostvari ono po što se lani vratio.

Kao što smo i za Livaju ustvrdili „igrat ću dok ne osvojim naslov”.

I nedjeljna utakmica protiv Gorice treba biti korak naprijed za Kalinića napadača koji se svakom utakmicom sve više vraća u formu. Vidjelo se to i u Varaždinu. Ulaskom u igru naprosto veže obranu za sebe, dvojicu stopera, otvori prostor ostalima, Livaji bude odmah lakše, pa smo tako napisali i kako je ulaskom Nikole „prodisao” i Pukštas i odah zabio golove Varaždinu.

Nikola Kalinić na svom je novom početku, ta uzlazna putanja polako traje, Leko će ga pravilno dozirati. I najveće pojačanje ovog proljeća mogao bi biti baš Nikola Kalinić, godinu dana nakon povratka iz Verone...

Pegula

Kalinić se baš borio s pegulom, počelo je s ozljedom ramena, finale Kupa je propustio zbog korone, u Superkupu u Maksimiru ozlijedio je prst na nozi, protiv Villarreala je zadobio rasjekotinu na licu (bio je i penal u tom zahvatu), protiv Istre je potom zaradio istegnuće butnog mišića, a kad se htio vratit što prije, za derbi protiv Dinama, pogoršao je ozljedu, jesen mu je bila gotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 00:06