StoryEditorOCM
Hajduksvi na poljud

Utakmica Hajdukove parade, Bijeli imaju što slaviti, opet su osvojili kup! Oprašta se Suba, a i stota je Livaji

Piše Slaven Alfirević
28. svibnja 2023. - 08:00

Oproštaj Subašića, Livajinih prvih 100 u bijelom dresu... 

Poseban ugođaj za proslavu Hajdukova osvajanja kupa, ali i reprizu iste utakmice kao što se igrala u Rijeci u srijedu.

Lišen rezultatskog naboja, Poljud se priprema za osobito svečano ruho. Svi u bijelom! Šibenčani su tek kulisa Hajdukove parade, već su u „drugoligaškom” društvu, a Hajduk ima što slaviti. I obilježavati.

Bilo bi ludo da Hajduku treba za nešto, a da istodobno Šibenik traži bodove spasa. U trenutku proljeća izgledalo je da će zadnja runda Hajduka i Šibenika biti golema priča, naboj, imperativ, potreba za bodovima na obje strane, no ništa od toga. Sve se pretvara u revijalni događaj. Hajduk slavi, Šibenik gleda.

Hajduk je doduše daleko od titule prvaka, ali je osvojio kup i ima se čemu veseliti. Šibenik je već ispao i bodovi mu ne trebaju, davno su ih prokockali.

Bit će to trenutak slavlja i oduška za Hajdukov navijački puk. Kup, da se veseli puk. A slavit će se već prije utakmice uokolo stadiona bogatim programom zabave, a na stadionu će biti posebno efektno.

Marko Livaja stoti nastup, velika stvar, 100 puta bijeli u dvije i pol godine, dosad 60 golova i 36 asistencija.

Danijel Subašić na vratima, bit će to utakmica oproštaja velikog vratara, na semaforu će svijetliti „Hvala ti, Suba”, mnoga će suza zaiskriti.

- Naš Suba utakmicom u nedjelju završava bogatu klupsku i reprezentativnu karijeru, a ovo je svakako prigoda da mu se odužimo i zahvalimo za sve što je napravio u Hajdukovu dresu.

- Marko Livaja upisuje jubilarni 100. nastup, pozdravimo kapetana „bijelih” na način koji to zaslužuje – piše u klupskom proglasu.

Kakva je onda taktika za revijalnu utakmicu? Ivan Lučić će barem neko vrijeme „ostaviti” Subašića na golu, a na desnom beku Niko Sigur bi mogao odigrati samo dio utakmice, da bude svjež za povratak juniorima, za meč u Osijeku u srijedu; mogao bi ga zamijeniti Niko Đolonga koji je za juniore igrao samo dio meča protiv Mladosti iz Ždralova, pa se priključio prvoj momčadi.

U obrani nam Chido Awaziem mora pokazati da je najbolji stoper u HNL-u, vrijedan da ga Hajduk zadrži, da su greške iza njega. Prilika je i da se posebno pozdravi Dario „Rabuzin” Melnjak, velemajstor kupa kojemu je Rabuzin novi nadimak, s aluzijom na autora trofeja što se Sunce naziva.

U veznom redu nema Rokasa Pukštasa, ode on Amerikancima, po logici u momčadi vidimo Marca Fossatija...

Napad je nacrtan otprije, a mogao bi to biti i još jedan oproštaj, u obrani, od Stefana Simića, mogli bi i tom vrijednom hajdukovcu podariti pet minuta nastupa, u posljednje je vrijeme bio zlatna rezerva, a vrijeme u bijelom dresu mu curi...

Šibenik? Statisti. Pokušali su se oduprijeti u srijedu. I kako li je samo „narančastima” dolaziti na utakmicu, koja im ništa ne znači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:32