StoryEditorOCM
Hajdukgospodin dinko

Trener Gorice: Igrali smo protiv najdominantnije momčadi lige, mladi igrači rastu uz Maloču

Piše Krešimir Milić
2. prosinca 2023. - 19:50

Hajduk je nastavio stopostotni niz pod Mislavom Karoglanom, a u posljednoj utakmici kalenadarske godine na Poljudu slavili su protiv Gorice s 3:0 u 17. kolu HNL-a. Nakon susreta poraz svoje momčadi prokomentirao je Dinko Jeličić.

- Čestitke Hajduku, apsolutno zaslužena pobjeda. Došli smo s idejom da se nadigravamo i da ne budemo prelagan plijen Hajduku. Nažalost, prvi gol nas je poremetio, pokušali smo se rotacijama vratiti u utakmicu, ali nažalost Hajduk je drugim golom prelomio utakmicu. Moramo se usmjeriti prema Istri 1961 i smanjiti nivo grešaka koje smo danas radili – kazao je trener Gorice.

Gorica je visoko na tablici, ali danas nije bilo momčadi iz vrha.

- Nedostajalo je energije. Elena koji nas krasi. Pojedinci su bili impresionirani ambijantom. Isto kao i Hajduk kad je dolazio kod nas igrati svi su govorili kako su u vrhu tablice, ali da igra nije bila na tom nivou. Igrali smo protiv momčadi koja igra najdominantnije u hrvatskoj ligi. Dogode se takvi padovi, ne mogu ništa zamjeriti momcima. Javnost očekuje da dobre rezultate ponavljamo iz tjedna u tjedan, a mi moramo još puno raditi.

Je li Banić bio daleko od svojih standaradnih izvedbi?

- Apsolutno! Ali isto tako nam je prije i donio bodova. Idemo dalje. Nismo klub koji ima razinu pritiska, ali sve greške ćemo pokušati svesti na najmanji mogući nivo. Nisam još vidio ekipu koja nema loših perioda.

Hajduk bliže tituli od Dinama?

- Ako pogledamo tablicu dosta je razvidno da nije premala bodovna razlika. Hajduk je u dobrom momentu, dobra je atmosfera. Dinamo je još uvijek u svojim problemima. Bitna im je bila pobjeda protiv Astane. Sigurno će se na zimu konsolidirati i krenuti u lov na Hajduk – istaknuo je Jeličić.

Koliko znači Mario Maloča za momčad Gorice?

- Jako puno. Mi smo spoj iskusnih, karakternih igrača uz kojih mlađi rastu. Uz Maloču raste Krizmanić, a i ostali igrači. Kao i svi klubovi živimo od mladih igrača - zaključio je Jeličić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2024 10:33