StoryEditorOCM
HajdukBel je dobro sudio

Stručni suradnik ‘Slobodne‘ Goran Tenžera otkrio nam je je li doista bilo zaleđe kod poništenog Mlakarovog pogotka

Piše S. A.
30. travnja 2023. - 18:40

Erupcija oduševljenja, gol Mlakara, Poljud u ekstazi... Ipak, nakon samo dvije minute gol je nakon intervencije VAR sobe - poništen. 

Goran Tenžera, sudački naš suradnik brzo nam se javio i ponudio svoje mišljenje.

Tenžera nam je potvrdio odluku iz VAR sobe. Pogodak za Hajduk što ga je postigao Jan Mlakar u 23. minuti opravdano nije priznat:

- Mlakar je bio u zaleđu, u trenutku dodavanja Melnjaka, čista situacija, nema dvojbe. Ispravan poziv Marija Zebeca iz VAR sobe što ga je potom uvažio glavni sudac Dario Bel.

Poslije utakmice, Tenžera je dao svoj cjelokupni komentar na suđenje, rekao je:

- Sudac Dario Bel je još jednom pokazao svoje iznimne kvalitete kako u primjeni pravila nogometne igre tako i u samom razumijevanju nogometne igre i tijeka utakmice. Podigao je razinu kriterija dosuđivanja prekršaja, te dodjele disciplinskih mjera. Odsudio je utakmicu bez pokazivanja kartona, a da ni u jednom momentu nije gubio kontrolu, ni autoritet nad događanjima.

- Ponavljam, intervencijom VAR-a opravdano nije priznat pogodak Hajduku, jer Mlakar nije pazio i dozvolio je da ga obrambeni igrač Dinama ostavi u poziciji zaleđa. Istakao bih da je ovo čest slučaj koji se "bijelima" događa i na koji bi trebali obratit pažnju, jer bio je tijekom sezone popriličan broj nepriznatih pogodaka i zaustavljenih opasnih napada zbog zaleđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:20