StoryEditorOCM
Hajdukrepovi utakmice

Strahonja: ‘Hajduk nije trebao dobiti penal, Erceg je zaslužio isključenje. Loša predstava Čuline‘

Piše SPORT SD
26. studenog 2023. - 22:18

Mario Strahonja, sudački ekspert HNL-a, ocijenio je u emisiji Stadion da sudac Ante Čulina nije bio na razini koja se od njega očekivala u utakmici između Istre 1961 i Hajduka.

Dvoboj u Puli obilježio je velik broj nervoznih, pa i incidentnih situacija, ali i dvojbenih trenutaka na terenu, od kojih su neki rezultirali očitim pogreškama. Strahonja je ponudio svoju ekspertizu, prenosi HRT.

- Imao je nekoliko dobrih procjena, ali i nekoliko pogrešaka u tehničko-taktičkom dijelu. Trebao je prepoznati tzv. "trouble-makere", morate znati da Erceg nosi križ iz ne tako daleke povijesti i suparničke ekipe rade taktičku pripremu za tog igrača. Morate znati kako upravljati s takvim igračem. Bilo je i previše propusta što se tiče žutih kartona, prekršaja i nekoliko kornera. Inače je kvalitetan sudaca, ali ovo nije ta razina - rekao je.

O Blagojevićevoj ruci u kaznenom prostoru u trećoj minuti:

- Lopta ga pogađa, ali prvo u tijelo, kasnije u ruku. Ovo nisu kažnjive situacije. Ispravna odluka suca.

O prekršajima Ante Ercega:

- Da, neke nismo ni izdvojili. Na početku utakmice nabija loptu, sudac ga je opomenuo i to je u redu. Ali ključan trenutak cijele nervoze utakmice jest ulazak u vratara Lučića. Sudac je trebao pratiti Ercega, a na kraju nije dosudio ni prekršaj. Trebao ga je pratiti, on je vrlo nervozan i morate ga pratiti ovdje 90 minuta. Da je tu dobio žuti karton, ne bi bilo svega onoga što se dalje događalo. Zbog količine prekršaja i samog nastupa, Erceg je zaslužio isključenje tijekom utakmice.

O kaznenom udarcu iz kojeg je Hajduk povećao vodstvo:

- Pogađa ga lopta u ruku, odbija se i od suigrača. Ova ruka nije previše od tijela udaljena, ona je u prirodnom položaju. Ovo ne bi trebalo biti kažnjivo u smislu kaznenog udarca. Ne bih sudio kazneni udarac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2024 03:09