StoryEditorOCM
Hajdukslijedom logike

Stiže li Gattusov sin na Poljud? Francesco je vezni igrač, a ako je na oca...

Piše Robert Šola/SN
18. lipnja 2024. - 09:28

O igraču i treneru Gennaru Gattusu, 46-godišnjaku koji je preuzeo poljudsku klupu, Hajdukovi navijači već znaju gotovo sve. Međutim, malo je poznato da Gennaro ima sina Francesca (17), koji također pokušava biti nogometaš. Dapače, lako bi se moglo dogoditi da Gattuso mlađi vrlo brzo zaigra za Hajdukove juniore - pišu Sportske novosti.

Francesco je vezni igrač, baš kao i otac. O njegovim se najmlađim nogometnim danima skoro pa ništa ne zna. Prvu igračku registraciju imao je u španjolskoj Marbelli. Potom je 1. srpnja 2002. godine otišao u Akademiju Valencije, u kojoj je njegov otac koji tjedan ranije dobio posao trenera prve momčadi. Francesco se u Valenciji zadržao cijelu sezonu, ali nije igrao u službenim utakmicama.

Početkom ove godine uslijedio je novi transfer mladog Francesca, ovaj put u - omladinski pogon Olympiquea iz Marseillea. I tamo ga je očito povukao otac, koji je u to vrijeme još vodio seniorsku momčad, ali i tamo se mladi igrač po dostupnim podacima nije baš naigrao. Stoga bi mu slijedom logike Hajduk mogao biti nova igračka sredina. Pisali smo da mu otac već naveliko traži školu u Splitu, a kad će već biti tu, zašto ga ne bi isprobali na Poljudu? Ako ima išta očevo u sebi, može izrasti u igrača dovoljno dobrog za Hrvatsku nogometnu ligu.

O Francescu ćete na nekim portalima također pronaći na prvu i vrlo zbunjujuće podatke. Tako se u pojedinim tekstovima pojavio podatak da Gennarov sin Francesco ima 19 godina te da je golman. O čemu se zapravo radi?

image
Duje Klarić/Cropix

Doista postoji Francesco Gattuso kojem je 19 godina i koji je navodno jako talentirani golman kluba Victor San Marino. Dečko je rođen u gradu Corigliano Calabro, istom u kojem je rođen i slavni Gennaro Gattuso. Kako su novinari doznali da Gennaro ima sina Francesca, koji se bavi nogometom, “uhvatili” su se krivog mladića. Događa se, tko bi pomislio da analizira krivog Francesca...

Nije tu kraj zanimljivih detalja oko Francesca Gattusa. S tatine strane ima tetu Idu Gattuso, koja bila u središtu nekoliko afera. Između ostalog dva puta joj je bio zapaljen automobil, te je bila ucjenjivana... S majkine strane teta mu je Carla Romano, poznata britanska novinarka s talijanskim državljanstvom, koja je radila za BBC Radio Scotland i za losanđelešku televiziju GMTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 09:29