StoryEditor
Hajdukponovno na terenu

Stefan se vratio na velika vrata: ‘otpisani‘ stoper Simić jedan je od dobitaka iz Koprivnice

23. studenog 2020. - 13:21
Vlado Kos/Cropix

Kakva je frustracija (bila) u Stefanu Simiću, dovoljno vam svjedoče riječi njegove izjave.

Onako vruć poslije utakmice u Koprivnici, zahvaljivao je svima redom:

- Zahvaljujem dragom Bogu, mojoj obitelji, ocu Radi i djevojci Raheli što su vjerovali u mene... - nema nego da je zaplakao. Od sreće. Grop mu je pukao...

Proveo je Simić doista neobičnu 2020. godinu koja je počela u Antalyji saznanjem da – Igor Tudor na njega ne računa.

Navodno mu je rečeno kako ih ne interesira, te su ga usmjerili na odlazak, na prodaju, ali je u to vrijeme prijelazni rok već odmakao, a kombinacije koje bi možda imao, naznake ponude da preseli u MLS, u Ameriku, nisu mu bile bliske.

U Stefana Simića dvije su goruće želje. Da igra i ostavi trag u Hajduku kojem je privržen od malih nogu djetinjstva u Pragu i Supetru (o tome smo pisali višekrat, kad je još kao kadet zaigrao za Slaviju na Hajdukovu 100. rođendanu, po vlastitoj molbi prema tadašnjem klubu), te da se kao češki reprezentativac plasira na Euro. Afirmirao se u Češkoj, prošao sve selekcije.

Ali, kako će na Euro ako ne igra? A ne igra kad su u Hajduku angažirali Nihada Mujakića i Kristiana Dimitrova, a tu je bio još i Adrian Ismajli. Simić je Hajduku ispao višak, što je bila baš zagonetka, kako to?

Tako se našao kao čardak: ni na nebu, ni na zemlji. Niti se prodao, niti igra. A kako jedna nevolja nikad ne dolazi sama, ozlijedio se na treningu, slijedio je relativno dug oporavak.

Kako je pak igrala Hajdukova obrana mnogi su se pitali:

- Zar nema mjesta za Simića usred Dimitrova i Mujakića? Barem za neke utakmice...

Odgovor da je ozlijeđen bio bi lakonski i polovičan, jer ozljedi je prethodila činjenica da nije bio u kombinacijama, a i kad je ozdravio nije se približavao prvom timu.

Simić je ozdravio, Euro je odgođen za ljeto 2021. i sad je na novom početku, hvala Primorcu.

- Meni treba Stefan da igra, a ne da bude rezerva – rekao je trener na upit kako to Simić protiv Osijeka nije bio ni na klupi.

Istini za volju, Hari Vukas je stavio Simića u šaren sastav za kup-susret u Županji, no tek ga je Primorac sad „rehabilitirao”.

Kako je Stefan odigrao u Koprivnici prosudite sami. U najmanju ruku nije bio loš, zar ne?

Nije li Simić sad Hajdukova dodana vrijednost za proljeće? Može dobro odigrati, pa se plasirati u inozemstvo i još ako ga Češka zovne na Euro...

Šteta bi ga bila tek tako (ot)pustiti, nešto se u njega i uložilo.

Ako je godinu izgubio, ništa zato, bilo svo zlo u tome, korona je ionako štošta poremetila.

Stefan Simić, veliki dobitak iz Koprivnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 11:58