StoryEditorOCM
Hajdukpivaaaaj

Sandra Afrika upravo u Splitu otpjevala Hajdukovu ‘himnu‘, srpski se mediji digli na noge, vrijeđaju pjesmu i nju

Piše Sport SD
5. srpnja 2024. - 13:17

Srpska pjevačica Sandra Prodanović, poznatija pod umjetničkim imenom Sandra Afrika, ponovno je oduševila svoju splitsku publiku. Na nastupu koji je održala u splitskom klubu Vibe Sandra Afrika je zajedno sa Splićanima otpjevala pjesmu "Zbog jedne  ljubavi" koja je postala svojevrsna himna Hajduka!

Pjesma koja i glazbeno i tekstualno zvuči kao nešto što možete naručiti u pubu – ili klubu u kojem Sandra pjeva – godinama je jedna od najpopularnijih navijačkih pjesama u regiji. Zbog toga ju je srbijanska pjevačica odlučila otpjevati, a nije joj prvi put da je obradovala publiku u Hrvatskoj domaćim hitom koji publika jako dobro poznaje, piše srpski Mondo.

Dalje se prisjećaju kako je Sandra 2013. pjevala Hajdukovu himnu u Splitu, što je nesvojstven potez za srpske pjevače jer su nacionalistički stavovi Torcide poznati - drže novinari Monda.

- Tamo gdje nastupam volim iznenaditi publiku nekom autentičnom numerom iz tog kraja. Ovaj put sam bila u Splitu pa sam se sjetila otpjevati himnu Hajduka, odnosno navijača tog kluba. Ne vjerujem da to će mi srpski navijači zamjeriti, pogotovo što ću se uvijek odazvati njihovom pozivu i rado bih otpjevala i njihove himne - rekla je Sandra Afrika nakon jednog od prethodnih gostovanja u Splitu.

Nekoliko godina kasnije Sandra je u Vodicama pjevala pjesmu "Dalmatinac sam".

- Glazba ne poznaje granice, zato je i ne miješam s politikom. Baka mi je Dalmatinka pa se jednako osjećam i Srpkinja i Hrvatica. Volim glazbu i bavim se njome, a ne svađama - rekla je tada Sandra Afrika.

Ovako je sad bilo na nastupu u Splitu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 20:15