StoryEditorOCM
Hajdukgorit će sve

Raste nestrpljenje uoči derbija: ‘Svaku pjesmu proživljavam s Torcidom, ali najveća mi je motivacija kad čujem...‘

Piše I. M.
28. rujna 2023. - 22:05

- Svaku pjesmu koju čujem u pozadini, proživljavam s Torcidom. Često čak i pjevam s njima za vrijeme utakmice, ali možda mi je najveća motivacija kad čujem o našoj želji i da svi imamo istu. To me gura prema naprijed, rekao je Zvonimir Šarlija u videu koji je Hajduk objavio uoči derbija.

"Bijeli" su u nedjelju na Poljudu domaćini Dinamu u 10. kolu Supersport HNL-a. Utakmice između ova dva kluba uvijek imaju poseban naboj, jer ipak se radi o najvećem hrvatskom nogometnom derbiju. A u odnosu na zadnje gostovanje "modrih" u Splitu, susret će biti od veće važnosti. Zašto? Zadnji put je momčad s Maksimira na Poljudu igrala u situaciji kad se već znalo tko će biti prvak, a za tu potvrdu je Dinamu trebao samo bod iz dvoboja protiv "bijelih" što se i dogodilo...

Sada je priča ipak drugačija. Hajduk je prvi na tablici s 18 bodova, dok je njegov idući protivnik na trećem sa 16 bodova uz, istina, utakmicu manje.

No, bez obzira i na težinu utakmice, derbi je uvijek derbi. To znaju i igrači, a susretu se posebno raduju oni koji još nisu imali priliku zaigrati u bijelom dresu protiv Dinama na Poljudu. Šarlija, Mihael Žaper, Filip Uremović i Aleksandar Trajkovski, razgovarali su na tu temu u videu koji je objavljen na HDTV-u. Na službenom Instagram profilu Hajduka nalazi se i isječak iz spomenutog razgovora.

- Ono što navijači pjevaju o Dalmaciji, ja kad bih čuo i s klupe bih se naježio. Nadam se da će taj spektakl biti i sada, na punom stadionu, rekao je Trajkovski. U sličnom smjeru je otišao i Uremović:

- Što se tiče pjesama o Hajduku i Dalmaciji, svaka me dosta pogađa. Općenito volim dalmatinsku glazbu.

S velikim se nestrpljenjem čeka nedjeljni derbi. A ne sumnjamo kako će podrška biti na visini zadatka, ali tri boda ne pišu se za nastup na tribinama, već za onaj na travnjaku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2023 22:27