StoryEditorOCM
HajdukSamo što nije

Rakitić sve dogovorio s Hajdukom? Vijest je prostrujila eterom poput ‘bombe‘, ali jedno je sigurno...

Piše Krešimir Milić
8. srpnja 2024. - 16:36

‘Čua san da je Rakitić na Bledu, iz provjerenih izvora‘, ‘Je li trenira danas Raketa s Hajdukom? Tako mi kaže jedan moj‘, ‘Sutra je potpis Rakete, samo da znaš‘, ‘Je li doša Rakitić na Bled‘, ‘Je li Raketa nadomak objave?‘, samo su neke od poruka koje kruže posljednjih dana među hajdučkim pukom. Navijači još željno iščekuju prva pojačanja, a najglasnije su se od početka spominjala imena proslavljenih nogometaša.  

Priča oko dolazaka Edina Džeke i Ivana Rakitića zakotrljala se nakon što je Nikola Kalinić preuzeo funkciju sportskog direktora Hajduka. U početku je zvučalo sve kao još jedna klasična dezinformacija prijelaznog roka, ali s vremenom se počelo razjašnjavati da priča ima realna uporišta. Realna u smislu priče, a u smislu dolazaka da je sve još na dugom štapu. 

image
AFP

U oba slučaja obostrana želja nije sporna, ali se razlikuju u određenim detaljima, najviše onim financijskim. Džeko i Rakitić imaju velike ugovore u trenutnim klubovima kojih se nije tek tako lako odreći, a koje nije ni lako raskinuti. Ipak razlika je u tome da je jedan vjerojatniji dolazak od drugog, a to više nije ni tajna. Džekin je kako smo pisali više puta na dugom štapu i upitan je iz više razloga koji se moraju poklopiti. 

image
AFP

S druge strane onaj Rakitićev je dogovoren načelno, ali još nije poznato kad bi se mogao realizirati. Ono što je sigurno u cijeloj priči je da na Bledu u Sloveniji neće biti ni jednog predstavljanja. 

Nogomet mu je još u drugom planu: dok ga navijači željno iščekuju na Poljudu, on na Maldivima uživa u obiteljski idili

Poslije Gattusa, još i Džeko, Rakitić...; Navijači sanjaju, ali u svemu se za Hajduk krije i jedna velika zamka

Važnije za Gennara Gattusa u narednom periodu je da dobije dva kvalitetna krila koja je zazivao nakon obje pripremne utakmice u Sloveniji. Spominjala su se već u tom neka imena u kontekstu Lokomotivinog dragulja Marin Šotičeka, koji je i na radaru Dinama, a otkrio je i Dario Srna da u Šahtaru ima Brazilac Newerton koji bi možda mogao doći na Poljud. Slične priče su se vrtjele i oko Ukrajinca Kaščuka tijekom dva prošla prijelazna roka pa na kraju uz sve napore nije stigao na Poljud.

image
AFP

Kalinić je i na svom predstavljanju u priči o pojačanjima govorio da to moraju biti igrači u punom smislu pojačanja, ne popune, a za takve igrače već je Gattuso dao opis u stilu da ih treba platiti. Dakle pronaći kvalitetu za Hajduk u okviru budžeta, nije lagan zadatak, ali do prijelaznog roka svakako ima još vremena pa je za očekivati u narednom periodu nekolicinu novih lica u poljudskoj svlačionici.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:20