StoryEditorOCM
Hajdukevo tko je ‘kriv‘

Rakitić se otvorio Španjolcima i otkrio tko je osoba koja je dala ‘zadnji poticaj‘ da dođe u Hajduk

Piše Sport SD
10. rujna 2024. - 15:40

Nakon reprezentativnih obaveza, igrači su se vratili svojim klubovima i sezona se nastavlja. Posebno uzbudljivo će biti ovaj petak u 20 sati kad će na Maksimiru Dinamo i Hajduk igraju najveći derbi hrvatskog sporta.

Najveće ovosezonsko pojačanje za domaću ligu, i općenito povijesni transfer za HNL, svakako je bio dolazak Ivana Rakitića na Poljud. Bivši reprezentativac u proteklim danima se mogao odmoriti i pripremiti za nastavak sezone, a u toj pauzi dao je i veliki intervju za španjolski Canal Sur Radio.

U njemu je opisao zašto je ovog ljeta stigao u Hajduk i to iz saudijske lige gdje je zarađivao 15 milijuna eura.

"Bila je to odluka iz srca, a posljednji poticaj došao je od moje supruge Raquel. Rekla mi je da bi voljela ići živjeti u Hrvatsku s cijelom obitelji. Jednostavno, posebno je imati taj ponos što mogu biti u svojoj zemlji, igrati hrvatsku ligu i pokazati svoju zemlju svojoj obitelji", pojasnio je.

‘Razmišljali smo o drugim stvarima osim nogometa‘

Rakitić je u Barceloni igrao od sezone 2014./15. do sezone 2019./20. Imao je velikih uspjeha na domaćem planu gdje je po četiri prvenstva i kupa. 2015. je bio važan dio sjajne momčadi koja je osvojila Ligu prvaka čime je zaokružila trostruku krunu.

No, Barcelona je tih godina imala nekoliko čudnih, bizarnih i za navijače neobjašnjivih ispadanja u Europi. Primjerice, u sezoni 2017./18. je ispala u četvrtfinalu od Rome. Iako je u prvoj utakmici pobijedila 4:1, u Rimu je izgubila 3:0. Sezonu kasnije je nakon 3:0 u Barceloni, ispala u polufinalu od Liverpoola koji ju je na Anfieldu porazio 4:0.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

U sezoni 2019./20. opet je zaustavljena u četvrtfinalu, ali ovog puta od Bayerna koji ju je pobijedio čak 8:2. Rakitić je pojasnio zbog čega je tada momčad predvođena Lionelom Messijem toliko često kiksala u najvažnijim trenucima.

"Uz svo poštovanje navijačima i svim drugim momčadima, mislim da u Barceloni nismo osvojili više trofeja jer je zavladala dosada i razmišljali smo o drugim stvarima osim nogometa", započeo je hrvatski veznjak.

"Zeznuli smo se i protiv Rome i protiv Liverpoola, ali uvjeren sam da je na rezultate u uzvratu utjecala dosada jer smo osjećali da smo nadmoćni. Ako ne daš sve od sebe, ne možeš pobijediti", zaključio je Rakitić.

image
Damjan Tadic/cropix/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 16:26