StoryEditorOCM
Hajdukpripremni susret

Protivnike Bijelih vodi nesuđeni trener Hajduka, umjesto na Poljud otišao je kod Srne, zajedno su tukli i Barcelonu

Piše Krešimir Milić
6. srpnja 2024. - 12:09

Trening, trening, trening pa još jedan trening, utakmica i tako u krug ritam je s kojim Gennaro Gattuso priprema hajdukovce za nadolazeću sezonu.

Nije to nikakav poseban strogi režim već čisti profesionalizam s kakvim se može susresti u bilo kojem europskom klubu na ozbiljnoj razini. Ono što se može primijetiti da su igrači dobro prihvatili Gattusov način rada i što je jedna od pozitivnijih stvari u ovom trenutku na Bledu za one koji prate Hajduk.

Riječi s početka

Dosad su odradili četiri dana priprema, pet ako ćemo računati i onaj dan puta, na Bledu, a odigrala se i jedna pripremna utakmica, ukupno treća. Gattuso ima u cilju odigrati što više pripremnih susreta te tako filtrirati 30 imena s popisa od kojih već zna kostur momčadi za početak sezone dok eventualno ne dođe neko pojačanje.

Bit će i toga, bilo je i svakog ljeta, a Kalinić je još na startu svog mandata kazao da neće dovoditi igrače koji nisu pojačanja. Pronaći igrače takve kvalitete u okviru Hajdukovog budžeta može malo i potrajati, a do kraja prijelaznog roka svakako ima vremena.

image

Rokas Pukštas

Damir Krajač/Cropix

No, nema baš puno vremena do početka sezone i prve službene utakmice koju će ‘bijeli’ odigrati u 2. pretkolu Konferencijske lige. Svjesni su i sportski direktor i trener toga pa bi požurili s pojačanjima na napadačkim pozicijama koje su brojčano trenutno najtanje. Broje se tu razne opcije, najzvučnija je ona u vidu Edina Džeke, a tko će to biti u konačnici trebali bi čuti i vidjeti uskoro.

Dok nema novih imena, Gattusu ostaje da radi s onim što mu je na raspolaganju, a tu je nekolicina mlađih igrača kojima je Slovenija kvalifikacijski ciklus za nastavak karijere. Neki će je nastaviti u rotaciji prve momčadi, na što Gattuso praktički sve igrače priprema da ta tranzicija bude što bezbolnija u budućnosti, a neki će potražiti posudbu kao još jedan dodatni krug kvalifikacija. Nova runda kvalifikacija bit će im svakako nova pripremna utakmica.

Gattuso je najavio kako će pokušati u nadolazećim susretima onima koje gleda kao prvotimce dizati postepeno minutažu na 60 minuta. Tako da bi mogli i već protiv Šahtara imati obrise momčadi na koju će talijanska ikona u konačnici računati.

Prvaci Ukrajine

Dvoboj s prvacima Ukrajine igrat će se u Brdu na Kranju od 18.30 sati, a kao i onaj protiv Radomlja bit će zatvoren za javnost. Susret sa Šahtarom ima i dio hajdučke note s obzirom na to da im je sportski direktor bivši hajdukovac Darijo Srna, a trener nesuđeni strateg ‘bijelih’ Marino Pušić. Trener je bio u kombinacijama za klupu Hajduka kad i Ivan Leko, pregovori su bili u već odmakloj fazi i blizu realizacije, ali odluka je na kraju pala da Leko bude trener.

image

Marino Pušić nesuđeni je trener Hajduka, na kraju ga je u Šahtar doveo Srna. Zajedno su postali prvaci Ukrajine, a u studenome je u grupi Lige prvaka pala i Barcelona, rezultat je bio 1:0

Lluis Gene/Afp

Šahtar će biti dosad najozbiljnija provjera za Gattusa nakon što je s momčadi odradio utakmice protiv Veleža, Posušja i Radomlja. Nakon utakmice s Ukrajincima do povratka u Split ostaju još dvije utakmice, a samo će jedna biti otvorena za javnost i to ona u Grazu protiv Fenerbahčea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 04:49