StoryEditorOCM
Hajdukništa od povratka

Priča je gotova: Toma Bašić ne dolazi u Hajduk, ostaje u Italiji. Pregovori završeni, evo zašto je posao propao

Piše S. A.
4. rujna 2024. - 09:59

Toma Bašić ne dolazi u Hajduk. Pregovori su završili, propali, veznjak će ostati u Laziju. Vukla se priča već nekoliko dana, trebao je Bašić doći na posudbu u Split. 

Pisali smo, pratili razvoj situacije, izgledalo je sve jasno i čisto na početku, trebalo je pričekati samo završno "zeleno svjetlo" što se kaže, ali ništa od toga.

Lazio i Hajduk se dogovorili, veliki dio od plaće će platiti Rimljani, čeka se još samo jedan čovjek

Potez posudbe se dopadao i igraču i Hajduku, sve je bilo dogovoreno na te dvije fronte. Ali, predsjednik, vlasnik i gazda Lazija Claudio Lotito je odbio potez, a riječ gazde je uvijek posljednja.

image

Claudio Lotito

AFP

Situacija je posve jednostavna, Hajduku je Bašić preskup. Htjeli su "bijeli" pokriti dio njegovog ugovora, a da ostatak plaća Lazio. Pa eto, da talijanski klub nešto manje plaća, a da Bašić igra, da ne sjedi samo na klupi.

Ali, Lotitu to nije imalo smisla, htio je da Hajduk pokrije veći dio igračeve plaće, što na Poljudu nisu financijski dovoljno jaki za izvesti. 

Razlika ponude i potražnje se kretala u okvirima od 750 tisuća eura. Hajduk nastavlja sezonu s onim što sada ima na raspolaganju. Ali ajmo pričekati do sutra. Preokret nije realan. Ali nikad ne reci nikad.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:51