StoryEditorOCM
Hajduk21. travnja

Planirate biti dio povijesti i podržati juniore Hajduka u Ligi prvaka? Evo kako najlakše i najjeftinije do Ženeve

Piše Iva Majić
21. ožujka 2023. - 18:30

Vijest koja je danas stigla iz UEFA-e "raspametila" je navijače Hajduka. Utakmica juniora u polufinalu Lige prvaka mladih prebačena je na drugi, veći stadion. Tako će se susret između Hajduka i Milana koji se trebao igrati 21. travnja u Nyonu, igrati istog datuma, ali u Ženevi. Stade de Genève ima kapacitet od čak 30.000 navijača, što je puno više u odnosu na prvu opciju koja je nudila samo oko četiri tisuće karata.

Na utakmici u Dortmundu, bilo je cca pet tisuća navijača Hajduka, a ‘bili tići‘ su plasmanom među najbolje četiri momčadi Europe i dalje hit pa ne sumnjamo kako je brojne obradovala radosna vijest. Vjerojatno je veliki broj onih koji žele biti dio povijesnog uspjeha i kako planiraju spomenutog datuma biti u Švicarskoj.

Međutim, Ženeva nije blizu, a i radi se o jednom od najskupljih dijelova Europe. Za sve one koji su se odlučili za "put pod noge" ili pak za one koji se još uvijek dvoume, evo kako uživo svjedočiti velikom nastupu Hajdukovih juniora.

Ako planirate autobusom iz Splita, putovanje će trajati čak 25 sati s jednim presjedanjem, u Zagrebu. Međutim, cijena puta nije velika jer se karte u jednom smjeru kreću od 80 do 120 eura. Za one dubljeg džepa, postoji i direktna avionska linija za let u trajanju nešto manje od dva sata, ali cijena karte iznosi preko 200 eura. 

Opcija vlakom je također moguća, ali s obzirom na dobro stanje i brzinu naših željeznica, ovo je isplativo jedino ako nekim drugim prijevoznim sredstvom dođete u neku od država u kojima je ovakav transport bolje razvijen.

Zadnja opcija, ili može se reći i najbolja, je ona s osobnim automobilom. Ako ne idete na put sami, ovaj način je potpuno isplativ i najlakši. U dobrom društvu je uvijek zanimljivije, a i kudikamo jeftinije. Dvije su moguće rute, a na karti ispod možete i pogledati koje su.

image

Screenshot/ ViaMichelin

Prva opcija je cijelo vrijeme kopnena ruta, a druga je ona u kojoj iz Zadra možete na trajekt za Anconu pa onda nastaviti dalje cestom. Ruta broj jedan je nešto duža, ali vremenski skoro dva sata kraća. Jednostavnija je pa evo i detalja za nju. Duljina puta iznosi nešto više 1100 kilometra, a vremenski je to oko 12 i pol sati. Ono što sve najviše zanima je cijena putovanja. Trošak puta iznosi oko 266 eura u kojima su i uračunati troškovi cestarine u iznosu oko 144 eura.

To znači primjerice, ako vas je u automobilu četvero, po osobi bi to u jednom smjeru iznosilo koji cent više od 66 eura. U usporedbi s ostalim opcijama, ova je svakako najbolja.

Put automobilom Split - Ženeva

ukupna kilometraža: 1152 kilometra

vremensko trajanje puta: 12 sati i 23 minute

ukupni trošak s uključenom cestarinom (144 eura): 266 eura

ukupni trošak podijeljen na četiri: 66.50 eura  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 18:13