StoryEditorOCM
Hajdukiza kulisa

Ovo je zabrinjavajuće za Hajduk, najvrjedniji igrač postao je ‘tužna faca‘, a Gattusovo objašnjenje dodatno budi sumnju

Piše Pero Smolčić
5. listopada 2024. - 13:23

Što se događa s Rokasom Pukštasom? Igrač koji je predeterminiran da jednim potpisom riješi Hajdukove financijske probleme polako tone u drugi plan. Barem se tako čini kada je Gennaro Gattuso u pitanju.

Trenerovo je svakako pravo da igraju oni koji to po njegovoj ocjeni najviše zaslužuju pa ako to nije Pukštas, nije. A čini se da je Amerikanac u splitskoj luci sve dalje od pozicije koju je imao, a kamoli da još više napreduje, raste te diže svoju cijenu.

Mnogi su mislili da će se Pukštas prodati još ovog ljeta, ali nije išlo. Je li to pogodilo mladog Amerikanca? Gattuso je sada na pitanje o Rokasu pričao o tužnim facama.

Što je s Pukštasom, slabo igra? Zašto ne počinje utakmice?

- Ništa se ne događa. Teško mi je postalo odabrati 11 igrača. Momčad se digla, imam glavobolju pri odabiru igrača. Kad igrač ne igra uglavnom ima tužnu facu, to primjećujem kod mojih igrača. Ali svi treniraju dobro, na njima je da budu na terenu, moraju poštivati zeleni travnjak. On je taj koji govori. Ljuti su kad ne igraju i to je dobro. Meni je jako teško složiti idealnu formaciju jer su svi u dobroj formi.

image

Gattuso i Pukštas

Ante Čizmić/Cropix

Zar je Pukštas od ‘projekta kluba‘ odjednom postao ‘tužna faca‘? OK, razumijemo što je Gattuso htio reći, iako je bio malo općenit. Pri spomenu Pukštasa nije direktno odgovorio na pitanje već je generalizirao o zalaganju i tome što stalno ponavlja kako njemu ne igraju godine, već oni koji su najbolji.

Nije ovo kritika prema njemu, zašto bi Gattuso nauštrb rezultata gurao Pukštasa ili bilo koga, ako ima bolja rješenja. No, svakako zabrinjava kako to Pukštas, najvrjedniji eksponat u ‘bijelom‘ izlogu, nije nezaobilazan u trenerovim razmišljanjima poput Marka Livaje. Kako nije toliko dobar, nego je postao ‘tužna faca‘.

Ako se nije prodao ovog ljeta, a sad je natmuren i na klupi, ne sluti na dobro ni u zimskom prijelaznom roku. Za Hajduk bi svakako bio da je to kratkotrajna, prolazna faza. Da se momak uskoro nasmiješi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 13:24