StoryEditorOCM
Hajdukiza kulisa

Otkrivamo koga je to želio dovesti Nikola Kalinić na Poljud: ‘nadzornici‘ rekli stop, nećemo trošit ono što nemamo!

Piše Slaven Alfirević
6. rujna 2024. - 19:49

Lindon Selahi, vezni igrač Rijeke bi trebao biti taj misteriozni igrač oko kojega je Nikola Kalinić, sportski direktor Hajduka postigao dogovor, pa ga Nadzorni odbor "bijelih" navodno stopirao, jer se otkupna klauzula od 600.000 eura za Selahija iz Rijeke, te ugovor kojeg bi uživao u Hajduku nisu uklopili u gabarite financijskog stanja u Poljudu. Navodno je i Stipe Perica, napadač, bio u kombinacijama.

Naime, emitirano je u eter određeno nezadovoljstvo Nikole Kalinića jer su mu ruke zavezane, pa nije mogao realizirati sve što je htio, ali znamo i za čvrstinu NO koji ne dopušta da se pretjerano kupuje, a da se prije toga nije prodavalo. Ne dopuštaju nekontrolirani trošak.

image
Tom Dubravec/Cropix

Sve smo to elaborirali u posebnom tekstu, no u tom trenutku ne znajući decidirano da se radilo o Selahiju nismo ga imenovali. Sad je priča, ćakula, otišla korak dalje, vrti se u eteru. Selahi (25) je rođen u Namuru u Belgiji u albanskoj obitelji iz Sjeverne Makedonije i ima otkupnu klauzulu iz Rijeke, nije trebalo pregovarati nego određeni iznos uplatiti Rijeci. Tako je svojedobno Juventus doslovce oteo Higuaina Napoliju i Pjanića Romi, uplatio traženi odnos i gotovo.

No, to se sada u Poljudu nije dogodilo.

Protokom vremena s nekoliko (nam) je pozicija potvrđeno da je baš Selahi taj kojega je Kalinić želio.

image
Goran Mehkek/Cropix

Da je pregovarao s Ramonom Mierezom iz Osijeka i da je Mierez u startu bio preskup, otkriveno je još ranije, a navodno je Hajduku ponuđen i Juan Mata, iskusni veznjak koji sa 36 godina igra u Australiji, uklopio bi se u trend preiskusnog Hajduka, a vezan je za Split jer mu obitelj (otac) ima splitske prijatelje i nije prvi put da se spominje u kontekstu Hajduka.

No, Mierez i Mata su manje-važni, prvi preskup, a drugi nepotreban i čini se da su koplja lomila oko Selahija.

Objasnili smo i opet ćemo: prvo prodaj, onda kupuj, na tom postulatu je zapeo prijelazni rok "bijelih", a Kaliniću nauk za iduću rundu mercata na zimu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 21:30