StoryEditorOCM
Hajduklijevo krilo

Novo ime povezuje se s Hajdukom, prošle sezone igrao je u HNL-u, zanimljiva je njegova životna priča

Piše Sport SD
13. srpnja 2024. - 09:28

Hajdukova nova sezona uskoro kreće, Bijeli u četvrtak, 25.07. u drugom pretkolu Konferencijske lige na Poljudu dočekuju HB Torshavn, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Farskim Otocima.

Vratili su se hajdukovci s priprema u Sloveniji gdje su odigrali četiri pripremne utakmica, upisali dvije pobjede, remi i poraz, a prije ogleda s Torshavnom odigrat će još jednu utakmicu, na Poljud stiže Široki Brijeg, 18. srpnja.

Hajduk u međuvremenu radi na pojačanjima, barata se s velikim imenima, Ivan Rakitić i Edin Džeko, ali na Poljud još nije stigao ni jedan novi igrač.

Novo ime koje se povezuje s Hajdukom je mladi švedski reprezentativac nigerijskog podrijetla Emmanuel Ekong (22), informaciju je podijelio talijanski novinar Gianluigi Logari na društvenim mrežama.

Ekong je prošle sezone igrao u HNL-u, bio je u  Istri 1961 na posudbi iz talijanskog Empolija, a igra na poziciji lijevog krila. Za Istru je upisao 22 utakmice i zabio 3 gola. Nakon posudbe vratio se u Empoli, ali izgleda da više ne računaju na njega iako ima ugovor do 2027. godine. Transfermarkt ga cijeni na 500 tisuća eura.

image
Goran Šebelić/Cropix

Zanimljiva je Ekongova životna priča, nigerijskog je podrijetla, rođen u Italiji, nakon čega mu se obitelj preselila u Švedsku gdje je napravio prve nogometne korake.

Empoli ga je kupio kada je imao 16 godina, a u sezoni 2020./21 osvojio je talijansku Primaveru. Mogao je Ekong birati između tri reprezentacije, a odabrao je Švedsku za čije mlađe uzraste reprezentacije upisao četiri nastupa.

image
Goran Šebelić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2024 22:29