StoryEditor
Hajdukmarco bonetto

Novinar torinskog Tuttosporta o interesu talijanskoga prvoligaša za stopera Hajduka: ‘I Tramezzani je direktoru Torina nahvalio Vuškovića‘

13. svibnja 2021. - 15:11
Božidar Vukičević/Cropix

Posjeta Lukše Jakobušića i Mindaugasa Nikoličiusa Veroni dobila je značajan odjek i u talijanskim novinama. 

Velik je prostor posvećen činjenici da Torino želi mladog Hajdukova dragulja Marija Vuškovića, da nije odustao nakon siječanjskih pokušaja i da su Jakobušić i Nikoličius potegnuli sve do Verone e da bi se sastali s predsjednikom Torina Urbanom Cairom. Podsjetimo, u nedjelju su igrali Verona – Torino, dan nakon što je Hajduk slavio u Varaždinu sa 1:0.

Doduše, Jakobušić i Nikoličius su se naravno susreli i s hajdukovcima iz Verone, trenerom Ivanom Jurićem i napadačem Nikolom Kalinićem, to je jasno kao dan, premda nakon tog susreta nema izjava, niti potvrde. No, razmijenili su „poglede na nogomet”, mnogi bi voljeli vidjeti i Jurića za kormilom Hajduka i Kalinića u vrhu napada (nakon što je već Lovre na branci), ali pravi, realni razlog je - plasman Vuškovića u Torino.

Kolega reporter Marco Bonetto (52) u redakciji torinskog Tuttosporta okupira se – Torinom. U sjećanju mu je kako je bio na tribinama tadašnjeg Comunalea kad se Hajduk u Kupu UEFA sastao i potom eliminirao Torino, bilo je 1:1 u Torinu i onda 3:1 za Hajduk u Poljudu.

- Kako se zvao onaj centarfor, zapravo fantasista, mogao je sve što mu se prohtije, da, Slišković, Blaž Slišković, igrao je kasnije za Pescaru – prisjetio se.

No, sad je u fokusu Vušković, Mario Vušković.

- Torino je vrlo zainteresiran za Vuškovića, ponudio je 3,5 milijuna eura, a Hajdukova potražnja seže i do šest milijuna eura. Ovdje smo uvjereni da će se pregovori nastaviti čim Torino osigura opstanak u prvoj ligi. U što ne sumnjamo, premda je Torino imao tešku sezonu. Sad se želi osvježiti poletnim i mladim reprezentativcima.

Podsjetio nas je i da se žele riješiti dosadašnjih obrambenih igrača, Nkoulou završava s ugovorom u lipnju, Lyanco ide „na bubanj tržišta”, a Bremer ima nekoliko ponuda iz inozemstva.

Pravi se mjesta za Vuškovića.

Ispričao nam je kako je povoljna okolnost za cijeli posao što je trener u Hajduku Talijan, Paolo Tramezzani. Signor Bonetto nudi informaciju više:

- Sretna je koincidencija da Tramezzani od siječnja trenira Vuškovića. Sportski direktor Torina Davide Vagnati gledao je Vuškovića na video-zapisima i onda je u više navrata slao svoga skauta u Hrvatsku na utakmice Hajduka, taj je posao marljivo obavljao Gianmario Specchia. Ali, mnogo puta je pričao i s trenerom Hajduka. Tramezzani je idealan sugovornik, bio je igrač Intera i Piacenze i devet godina je trener, od pomoćnika u stožeru Albanije, preko Lugana, Siona, Apoela, Livorna. Bio je obrambeni igrač i posebno se u njih razumije. Zna se da je Vušković bio fiksni, standardni prvotimac i ranije kod Bore Primorca i sada Tramezzanija koji je pak Vagnatiju svjedočio kako je Vušković već s nepunih 20 godina vrstan profesionalac, s enormnom željom da radi i napreduje – kaže Bonetto.

Čeka se da Torino ostane u ligi i da se pregovori nastave. I da Torino dublje posegne u kesu.

A iza scene, javlja Bonetto, ima i ovo: ako Davide Nicola ne bude više trener Torina i ako Ivan Jurić ne nastavi s Veronom, prvi na meti Torina je i – Ivan Jurić! Ali, to bi već bio korak dalje i neka nova priča da Vušković i Jurić budu dogodine zajedno u Torinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 07:45