StoryEditorOCM
Hajdukvrhunac karijere

Nikola Kalinić radi punom parom, procurilo novo ime, već je dva puta bio pred vratima Hajduka, sad je trenutak

Piše Sport SD
31. svibnja 2024. - 11:14

Tony Popović kandidat je za klupu Hajduka, piše australski FTBL. Popovića se već dva puta povezivalo s Hajdukom, prvi put 2015. godine, a drugi put 2021. kada je preuzeo Melbourne Victory. Ugovor s Melbourneom mu istječe na kraju sezone, može ostati, ali klub traži drastično smanjenje plaće, s 800 tisuća na 300-tinjak tisuća eura po sezoni. 

Australski mediji pišu da bi ponuda Hajduka bila u tome rangu, te dodali da bi prestiž biti na čelu kluba koji se može pohvaliti tako bogatom poviješću bio bi primamljiv za trenera hrvatskog podrijetla rođenog u Sydneyu. FTBL piše da bi novi sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić uskoro s njime mogao obaviti razgovor. Ako Popović odbije ili ne uđe u uži izbor, očekuje se da će pristati na slabiju ponudu i ostati u Victoryju, zaključuje FTLB.

Popović je izjavio kako očekuje da će se njegova budućnost riješiti u naredna dva tjedna.

Popović je kao igrač upisao 59 nastupa za reprezentaciju Australije, a ima i hrvatsko državljanstvo. Tijekom karijere igrao je za Sydney United, Hiroshimu, Crystal Palace i Al-Arabi, a od 2008. prelazi u trenerske vode. Vodio je Popović Western Sydney, Karabükspor, Perth Glory, Xanthi i Melbourne Victory. 

image

Tony Popović

AFP

Puno trenera prošlo je Poljudom posljednjih nekoliko sezona, dolazili su i odlazili tako Tramezzani, Gustafsson, Dambrauskas, Karoglan, Leko pa opet Karoglan i onda Ivanković kao prijelazno rješenje do završetka ove sezone. Silne promjene na klupi u budućnosti bi svi voljeli izbjeći pa se u toj stavci ne bi smjelo pogriješiti u odabiru. Nikola Kalinić je kao sportski direktor bio jasan kakvog trenera želi na klupi Hajduka, a najavio je da nije daleko od odabira.

- Ima kandidata. Pričao sam s nekolicinom. Želim trenera pobjednika, koji će uvesti rad i disciplinu. Najvažniji je rezultat, težit ću tome da se Hajduk uvijek bori za prvo mjesto. Bez prevelike euforije, neću vam obećati da će Hajduk biti prvak, ali Hajduk je navikao pobjeđivati. To se mora vratiti. Dat ću sve od sebe da se složi dobra ekipa i dobar trener - istaknuo je Kalinić tijekom predstavljanja na novoj funkciji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 13:45