StoryEditorOCM
Hajdukpotraga za ‘pravim‘

Neobjašnjivi fenomen hajdučkog puka: zazivaju se bivši treneri, a zdravi razum nestaje kao u Orwellovoj 1984.

12. travnja 2024. - 10:59

Koliko ste puta od nekoga čuli da je prije bolje, o čemu god taj netko govorio? Vjerojatno milijardu...

Fenomen žaljenja za prošlim vremenima u ljudskoj je prirodi i nije isključivo odrednica mentaliteta u Lijepoj Našoj. Ali na koji način se taj fenomen manifestira u hajdučkoj zajednici uistinu je ponekad fascinantno.

Odlasci Lukše Jakobušića s čela Hajduka i Mislava Karoglana s klupe ponukali su dio navijača Bijelih da krenu zazivati povratak Valdasa Dambrauskasa, Litavca koji je u rujnu 2022. "šutnut" iz kluba jer je bio "izgubio svlačionicu". Doduše, sad već bivši predsjednik splitskog kluba htio ga je potjerati već nakon poraza u Superkupu, bez obzira na to što je čovjek Hajduku donio prvi trofej od 2013. i drugo mjesto u HNL-u prvi put nakon 2012, ali na kraju se malo strpio.

Većina navijača tada je odobravala odluku da se Dambrauskas smijeni, koja je prvo argumentirana lošim rezultatima i tom "izgubljenom svlačionicom", a naknadno i Litavčevoj nevoljkosti da se fokusira na mlade igrače (od čega se ionako ubrzo nakon toga odustalo). Klupu je preuzeo Karoglan i odradio drugi dio jesenske polusezone bez poraza, ali bez obzira na to, navijači su s ekstazom dočekali dolazak Ivana Leke na prijelazu iz 2022. i 2023. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:02