StoryEditorOCM
Hajduknovi trening

Nema vremena za odmor na Bledu, Gattuso nastavio u jakom ritmu s hajdukovcima i jutro nakon Šahtara

Piše Krešimir Milić
7. srpnja 2024. - 14:04

Apsolvirali su hajdukovci još jednu probu tijekom ljetnih priprema pod Gennarom Gattusom, dosad najjaču. Nakon što su ‘bijeli‘ odigrali pripremne susrete s Veležom, Posušjem i Radomljem na rasporedu je bio Šahtar, a ideja talijanskog stručnjaka je bila od ovog susreta dizati minutažu igračima iz trenutnog rostera na koje će više računati na početku sezone. Čeka se još na pojačanja za koja je Gattuso jasno artikulirao na kojim pozicijama ih očekuje, a dotad gradi kostur prvotimaca iz postojećeg kadra. 

Pokazali su ‘bijeli‘ u utakmici s ukrajinskim prvacima drugačije lice od onog protiv Radomlja i odigrali utakmicu, laički rečeno, poletnije s više agresivnosti i energije što je i pokazatelj više razine fizičke spreme na koju je Gattuso stavio naglasak početkom priprema. Hajduk je odigrao ravnopravno sa stalnim sudionikom Lige prvaka, a u nekim trenucima djelovao i bolje na terenu posebice u prvom dijelu. ‘Fizički moćniji Hajduk‘ bio je kolektivni zaključak na tribinama nakon ovog susreta. 

image
Damir Krajač/Cropix

Međutim, da pripremne utakmice ne mogu biti isključivo mjerilo zna i Gattuso za kojeg je to tek početak i osnova onog što želi od svoje momčadi tijekom sezone. Zato ni jutro nakon ostavljenog dobrog dojma nema popusta za igrače kod Gattusa. Okupio ih je nakon remija s Šahtarom i poveo u Lesce odmah jutro nakon i nastavio u istom ritmu intenzivnih treninga s kojima je pristupio na početku.

Taj početak je bio malo teži, priznat će, ali sad su već naviknuti na ritam koji je Gattuso postavio pred njih. Pa nije bio problem odraditi danas u Lescu trening snage uz onaj regeneracijski nakon utakmice, a za popodne su dobili mali popust od terena zbog uobičajene analize nakon pripremnih utakmice, ovog puta ove protiv Šahtara. 

image
Damir Krajač/Cropix

Još sutra će se trenirati u ritmu od dva treninga dnevno u Sloveniji, a onda hajdukovce čekaju dvije pripremne utakmice. S ukrajinskim Ruh Lavovom igraju u utorak (9. srpnja) nakon čega putuju za Graz gdje ih sutradan čeka ogled s turskim Fenerbahčeom. 

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 21:44