StoryEditorOCM
Hajdukumorne noge

Nakon tri pobjede uslijedio Hajdukov poraz koji će ih prizemljiti, a i poslužit će treneru za pouke

7. srpnja 2021. - 22:11

Nakon tri pobjede, uslijedio je poraz Hajduka od tri razlike, Celje je dominiralo u drugom dijelu, bolje su trčali, igrači u „crveno-plavim” dresovima nisu ih stizali blokirati kod pogodaka.

Hajduk nije imao ni blizu ritam kao u ranijim susretima kad su oduševili, sada su pak razočarali i možda je jedino dobro to da previše ne uzlete. Poraz koji će ih prizemljiti. Poslužit će trenere za pouke.

Nakon mlakog prvog poluvremena i pogođene grede u prvoj minuti, Hajduk je potonuo pod udarcima Žana Medveda, a onda je točku na i stavio Amadej Brecl.

Gredu je pogodio Jan Mlakar u prvoj minuti, nakon 22 sekundi igre i to je bilo najopasnije što je Hajduk izveo. Mlakar je dobio izvrsnu okomitu loptu od Marka Livaje, ali mu je u šut ušao vratar Matjaž Rozman i lopta se u visokom luku odbila na gredu i ništa. Što bi bilo da je bilo...

U prvom dijelu mlaka igra na plus 33, a onda se u nastavku razigralo Celje, Hajduk je izgledao sve umorniji, a niti jednu zamjenu nije obavio trener Jens Gustafsson. Hajduk je djelovao statično i umorno i ajmo više kući iz Slovenije gdje se očito naporno radilo...

Celje je povelo pogotkom Medveda, Hajduk je baš kao protiv Arisa izgubio loptu na svom desnom boku, a protivnik je brzom akcijom poentirao, iskosa je pucao Medved u suprotni kut, a la Chiesa na Euru sad za Italiju protiv Španjolske, pa premda nije bio toliko precizan, bio je to udarac kojega Posavec nije mogao ukrotiti.

Medved je prvog zabio desnom nogom, iskosa slijeva, a onda je sa dvadesetak metara ispalio top lijevom nogom pod gredu. Ne znaš s kojom nogom bolje puca, je li to Nedved ili Medved?!

Hajduk je pokušavao najviše preko lijeve strane gdje je živahan bio Stipe Biuk, pokušavao je, bježao protivnicima, ali mu nijedan asist nije upalio do kraja, čak je čistio u petercu i Matija Burin, do jučer član Hajdukove B momčadi koji se vratio u Sloveniju nakon što se razmontirao drugi pogon „bijelih”.

I onda da sve izgleda ružnije pobrinuo se Amadej Brecl, više nitko nije uspijevao zatvoriti desnu stranu obrane Hajduka, tamo je bilo šetalište za Celjane, Brecl je ušao iskosa i zabio balun pod gredu nemoćnom Posavcu – 3:0 za Celje.

Bilo bi još i lošije da u 59. minuti Josip Posavec nije fantastično obranio nogom kad se činilo da Luki Kerinu nije težak zadatak ubaciti loptu u mrežu, bio je nečuvan u kontri, Posavec je spasio.

Od Hajduka tu i tamo poneka akcija i pokušaj, sve se razbijalo o motivirane i motorične domaćine.

Ostaje Hajduku sutra odraditi susret protiv rumunjske ekipe UTA Arad, u terminu matineje, u 10.30 sati, zacijelo će igrati sasvim drugačijih 11, nakon što su ovi svi u Celju odradili po 90 minuta, bez zamjene.

Igra se u Slovenskim Konjicama i onda se Hajduk vraća iz Slovenije s priprema kući u Split.

Mario Vušković ni sada u Celju, kao ni u nedjelju u Odrancima, nije nastupio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 13:11