StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Mišo Krstičević analizirao igru u derbiju pa poslao ključnu poruku čelnicima Hajduka, ako su mudri, poslušat će ga

Piše Toni Bilić
14. rujna 2024. - 12:01

Hajduk je odigrao borbeno, dobro je pokrio sve zone u kojima je Dinamo dobar, tu dio zasluga ide Gattusu. „Bijeli“ su posebno dobri bili u prvom dijelu drugog poluvremena, dobro su stajali na terenu, bili agresivni i to je rezultiralo krasnim golom nakon isto tako sjajne asistencije. Gledano cijelu utakmicu, volio bih da je Hajduk više napravio prema naprijed. Nakon gola je bilo i sreće, Dinamo je propustio nekoliko prilika, ali „bijeli“ su svakako zaslužili dobar rezultat - prokomentirao je Mišo Krstičević pobjedu Hajduka u derbiju na Maksimiru.

Prvo poluvrijeme je bilo siromašno, Dinamo je imao inicijativu, Hajduk se dobro branio, a prema naprijed je imao samo jedan prodor i udarac Livaje. S obzirom da ni „modri“ nisu ništa napravili prema naprijed u prvih 45 minuta, Jakirović je na poluvremenu promijenio sustav. No, Hajduk im je dobro zatvorio bokove, također Petkovića i Baturinu, koji su bili indisponirani. Njih dvojica dominiraju utakmicama u kojima Dinamo pobjeđuje, no u ovom derbiju su bili gotovo nevidljivi.

image

Mišo Krstičević

Božo Radić/Cropix

Dinamu je u igri nedostajao Mišić, koji svojim pasovima može promijeniti ritam. Domaćini su nakon primljenog pogotka par puta probili Hajdukovu sredinu, ali nisu realizirali svoje prilike. Na kraju su stvorili veliki pritisak, no nisu imali ideje kako doći do gola, sve se svelo na visoka nabacivanja. 

Obrana „bijelih“ je bila vrlo dobra, Diallu se na kraju dogodio kiks zbog kojeg je isključen, ali izuzev toga svi u obrani su dobro odigrali. Posebno Prpić, koji je uz to imao i prekrasnu asistenciju, lob preko Dinamove obrane. Livaja, pak, sve materijalizira, odlično je u padu pogodio „drop kick“, a bio je jako dobar i u svim fazaa igre, ne samo u napadu.

Što se tiče događanja u klubu nakon smjene Nikole Kalinića, Hajduk je preveliki klub da bi se prljavo rublje iznosilo vani. Očito puno toga u klubu ne štima, ali trebaju se skupiti i odraditi barem ovu polusezonu do kraja. Uprava mora smiriti situaciju, biti predvodnici mirnog razgovora, stati na loptu i sanirati štetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 12:02