StoryEditorOCM
Hajdukslovensko grintanje

Mislili smo da ovog neće biti na Bledu i da ćemo se odmorit od toga s Hajdukon, ima bit da nas prati to ‘prokletstvo‘

Piše Krešimir Milić
5. srpnja 2024. - 22:33

Sve je bilo dobro isplanirano. Maknit se iz stalne rutine i u malo drugačijen okruženju odraditi desetak dana. Koliko god naporno može to biti radni odmor u ovakvon okruženju ka šta je Bled, naravno ako se znate organizirat.

Iden na put od početka do kraja, taman ću krenit u ponedjeljak ranije i izbjeć gužvu, a onda i dočekati Hajduk gori. Najbolje od svega neće mi biti one gužve u kojoj dnevno proveden bar uru do dvi ukupno vozeći se na posal iz Jesenica u Split i nazad. Taman ću odmoriti od toga ovih desetak dana, a onda za posli ću brigat kad dođe vrime za to, ta je ideja. 

Taman mi dolazi izlaz s autoceste za Bled, a na tabli, vidi baze, i Jesenice. Nije da nisan zna da imaju i u Sloveniji, samo san eto smetnia da su tako blizu Bleda. Smijen se i razmišljan ‘ne mogu ja bez svojih‘, di se more s goron srelo je kod mojih, a u ovih Alpe s Bledon. Šta je je baza mi je taj prvi dan, samo drugi više nije bila. Svatia san brzo koliko god daleko bile moje od njiovih Jesenica imamo isti problem.

image

Put na trening

Kako Hajduk trenira malo dalje od Bleda, ajmo reć bliže Jesenicama ovin slovenskin, onda triba i s auton odavde do tamo se koji put u danu zaputit. Nije da će van Gattuso dat da nešto vidite puno na treningu ili snimite, možete samo vidit da se radi jako, ali eto valja kad smo gori i koji put u danu napravit đir. Ka šta je valjalo napravit đir oko jezera navečer pa srest Livaju u trku okolo s Lučićen, nikad ne znaš šta možeš vidit. 

Ima do trening baze od mista di smo smišteni nekih desetak minuti vožnje, ali eto mene je dva dana za redon dopalo 25 minuti. Zašto? Pa isti problem ka i u Splitu, kad ideš iz smjera Jesenica dočeka te gužva. I onda se čovik pita šta bi mi bili manji tukci od Slovenaca koji se drže ka da su nešto napredniji od nas?

image

Radovi na cesti

image

Put s treninga iz smjera Jesenica prema Bledu

Pa ako oni mogu usrid lita radit ceste na ulazu u najveće turističko središte, šta i nama fali da radimo tako? Ili smo tukci jedni i drugi, ili more bit da će te tako dopast samo kad ideš iz smjera Jesenica.

Prije će bit da je ovo prvo, jer bilo bi ludo virovat da postoji neko prokletstvo Jesenica i da svugdi na svitu di postoji misto tog imena dočeka te gužva u kontrasmjeru. To ne bi bilo ni moguće jer kako naš raj može bit prokletstvo, a Jesenice, ove naše, su mali raj na zemlji, a kako i do onog nebeskog van, daj Bože, triba dugo tako je i do i od ovog zemaljskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 22:38