StoryEditorOCM
Hajduksve po starom...

Mislav Karoglan bit će već šesti trener Hajduka u manje od dvije godine Jakobušićevog mandata

12. rujna 2022. - 19:39

Mislav Karoglan je šesti trener Hajduka u manje od dvije godine ere aktualnog predsjednika Uprave  Hajduka Lukše Jakobušića. Doduše, dio njih imao je prefiks privremenih rješenja ili su u slučaju Harija Vukasa bili na toj poziciji kada je preuzeo klub.

Kada je Jakobušić sjeo na kormilo kluba u jesen 2020. godine, na klupi „bijelih” bio je Vukas. Nedugo potom je Vukas smijenjen, odmah poslije prvog susreta Jakobušićevog mandata, poraza u Puli od Istre 1961. Privremeno rješenje bio je voditelj Akademije Boro Primorac kojeg je potom u siječnju prošle godine kao trajnije rješenje naslijedio Paolo Tramezzani kojeg je izabrao tadašnji novi sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Talijan je dobrim dijelom rezultatski podignuo momčad, izborio je nastup u Europi, ali suradnja na kraju sezone 2020/21 ipak nije nastavljena.

Na njegovo mjesto stigao je Jens Gustafsson. Međutim, Šveđanin je na klupi „bijelih” izdržao samo pet i pol mjeseci, odnosno 17 utakmica. Prošle jeseni na njegovo mjesto stigao je Valdas Dambrauskas. Litavac je jako dobro startao, a onda i u svibnju ove godine s Hajdukom osvojio kup, prvi trofej „bijelih” od 2013. godine. Dambrauskas se kao i Tramezzani može smatrati pogotkom. No, unatoč tom trofeju nije izdržao niti godinu dana na klupi Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 23:33