StoryEditor
Hajduku novom okruženju

Mijo Caktaš po prvi put odradio trening s drugom momčadi Hajduka: bivši kapetan Bijelih očito je strpljiv u ‘šahovskoj partiji‘

22. veljače 2021. - 12:40
Jakov Prkić/Cropix

Mijo Caktaš je odradio prvi trening s drugoligaškom selekcijom „bijelih” koju vodi Goran Sablić.

Caktaš se očito naoružao strpljenjem, odradio vježbe, malo tipkanja s balunom, igra na dva gola na skraćenom terenu i gotovo.

Pojava Caktaša na treningu „bekavaca”, druge momčadi Hajduka prošla bi gotovo nezapaženo, da nije bilo nas nekoliko poslenika medija koji su htjeli ovjekovječiti taj događaj, nadajući se usput tko zna čemu.

Vidjeti, slikati, snimiti nekoliko kadrova. Izbačeni Caktaš u drugoj momčadi. Kako će podnijeti? Nekidan je uz Poljud bio postavljen i uvredljiv natpis...

Caktaš se dovezao rano još automobilom, gotovo prije svih, tek iza njega Bassel Jradi kojega je dohvatio odmah navijač Jozo Brkić koji tu pred stadionom zna satima čekati ne bi li se uslikao sa svojim ljubimcima.

Jradi mu je taman uletio u prsi i rado se Libanonac s danskom putovnicom slikao s Jozom.

A Mijo, pitamo ga, vi duže ovdje čekate?

- Mijo mi je izgleda prošao znatno ranije...

Hoće li Caktaš ostati u teretani, pa da ostanemo na suho? Jer, Hajduk sigurno neće podastrijeti Mijine slike s prvog treninga među „drugoligašima”. Dvojba je trajala samo kratko.

U zakazanom terminu, taman kad je odzvonilo sa Svetog Ante (kome zvona zvone?) sa suigračima iz druge momčadi pojavio se i Mijo Caktaš, zajedno s Basselom Jradijem. Koračali su stazom koja od pozicije gdje je nekad davno Tito Kirigin igrao na balote, vodi sve do pomoćnog terena. Prvog pomoćnog gdje igraju juniori, na podlozi od umjetne trave.

Tu je negdje bio i Božo Mikulić, stasiti stoper koji prolazi fazu povratka balunu nakon teže ozljede, ali jasno vam je da čestiti Božo ne izaziva interes i da je kolateralna žrtva u okršaju sa Caktašem, baš kao i Jradi.

Caktaš i Jradi nisu baš bili pričljivi niti vesela lica dok su išli na trening, ali nisu djelovali ni posebno zabrinuto. Novi dan u rudniku. Išli su šutke, nije tu bilo ni posebne mimike, niti dobacivanja, da ih je netko dočekao iza žice, pa da su mu se obratili.

Naš foto-reporter Jakov Prkić bio je dobro prikriven i nije rekao Mijo, ptičica, nasmij se... Objektiv mu ga je približio.

Svatko o svom poslu.

Trening je bio iza zatvorenih vrata koliko to može biti na pomoćnom igralištu gdje je ograda prekrivena djelomično prozirnom tkaninom. Jedva dopušta da se uopće nešto nazire, ali se zato može na suprotnoj strani od mora popeti na uzvisinu iznad tribinica. Pa do mile volje možeš gledati, snimati, špijunirati. Taj je dio pomoćnog igrališta „nebranjen”, nije zaštićen.

No, nismo imali vidjeti bogznašto, trening kao trening. A Caktaš se očito naoružao strpljenjem, svjestan da ga bilo kakva izjava može doslovce skupo (u eurima) koštati.

Otkako je sportski direktor Mindaugas Nikoličius objavio odluku s drugog kata kancelarija da se Mijo Caktaš zbog propalih razgovora oko njegova daljnjeg statusa preseli u drugu momčad, čekali smo dugo taj prvi trening kapetana s B ekipom.

Trebali su proći dani izolacije zbog korone, a čak 12 igrača bilo je pozitivno. Hajduk imena oboljelih nije komunicirao.

Caktaš nam izgleda dobro, očito je strpljiv u šahovskoj partiji, povukao je potez lovcem u protivničkom polje: odradio je trening s drugom momčadi! A još nije vrijeme cajtnota...

Caktaš sa strane, a klub se užurbano pripremao da u 14.30 sati pompozno predstavi Marka Livaju. Oj, živote, rekao bi Josip Pejaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 19:14