StoryEditor
Hajdukčeka se potpis

Marin Ljubičić na novom početku u LASK-u, posudba ima i opciju otkupa za mladog hajdukovca

Piše Slaven Alfirević
26. lipnja 2022. - 10:55

Rješenje za osvježenje, u ovim vrelim danima. Tako nam se čini: naime, Marin Ljubičić odlazi u LASK!

Hajdukov mladi centarfor baš prema naznakama minulih dana krenuo je put posudbe i to u redove austrijskog prvoligaša. Onog istog odakle je zimus u Hajduk došao Lukas Grgić.

Kao da su Hajduk i LASK otvorili poseban kanal komunikacije, razmjene igrača, premda na te poslove nipošto ne treba gledati skupno, oni su posve odvojene priče.

No, zanimljivo nam je, Hajduk je LASK-u uzeo Grgića, a sad će mu LASK poslužiti kao odskočna daska za mladog Ljubičića, nakon što Marinu trampulin u Poljudu u prvoj momčadi baš i nije dobro federirao...

Transfermarkt ga procjenjuje na milijun i pol eura

Međutim, vrijeme je za novi početak, s novom sezonom.

Ljubičić je u subotu jutrom napustio Hajdukove pripreme u Bad Waltersdorfu blizu Graza i zaputio se prema redovima LASK-a iz nedalekog Linza.

LASK je na pripremama doma, u Linzu, njima ne treba ljeti tražiti posebne destinacije za pripreme i bijeg od vrućina, taman im je na rasporedu bila utakmica protiv poljske Cracovije u Pregartenu.

Hajduk je potvrdio da je Ljubičić otišao s namjerom da obavi liječničke preglede za LASK, a onda bi uslijedila i objava.

Radi se o posudbi s opcijom otkupa, kakvi su novčani parametri još je u fazi spekulacije, ali Hajdukov napadač ima ugovor do ljeta 2026. godine i to Hajduk stavlja u povoljan položaj.

Ljubičić pak treba LASK-u jer centarfor Marko Raguž odlazi u bečku Austriju. Raguž, kojeg smo zimus očekivali u Hajduku, a sletio je – Grgić.

Kad je zimus u Hajduk iz LASK-a dolazio Grgić, šest mjeseci mu je falilo do isteka ugovora i Hajduk je – da ne čeka do ljeta – požurio njegov dolazak sa 100.000 eura odštete.

Premda je jasno da je Grgić vrijedio mnogo više, ugovor mu je bio na izdisaju i to je bio potez koji je zadovoljio obje strane.

Ljubičićeva vrijednost po transfermarktu je fiksirana na 1,5 milijuna eura i pečatirana novom objavom 6. lipnja, dakle, nema ni dvadeset dana.

Ljubičić je prošle sezone ukupno postigao osam pogodaka, dodao tri asistencije i to u 36 nastupa za prvu momčad Hajduka.

Detalji posudbe bit će objavljeni idućih dana, po potpisu.

Na marginama igre

Kako god novčano izveli gimnastiku jasno je da je Ljubičićeva karijera trebala rješenje za osvježenje, odnosno nakon što je zabio dva gola Tobolu lanjskog ljeta nije nastavio jednako probitačno. Ostao je na marginama Hajdukove igre, imajući ispred sebe konkurenciju ne samo u Marku Livaji, nego kasnije u Nikoli Kaliniću, a tu je svo vrijeme bio i Jan Mlakar.

Bilo je jasno da je posudba/prodaja dobro rješenje za 20-godišnjeg mladog reprezentativca.

Ima ih koji su zagovarali posudbu unutar HNL-a, no to ipak nije bila realna opcija, mlad igrač s reputacijom juniorskog golgetera kakav se ne rađa svaki dan, logičnije je da se profilira izvan granice.

Pa sad kako će to biti nakon godinu dana, vidjet ćemo.

Uostalom, na sličan način lani je Hajduk plasirao Marija Vuškovića u Hamburger i to je bio pun pogodak i štiose tiče prosperiteta mladog stopera (silno je napredovao u Hamburgu), ali i financija, jer Hamburger ga je na kraju otkupio.

Odlazak Ljubičića s priprema Hajduka u subotnje jutro Bad Waltersdorfa tek je prvi čin odlaska, mora proći liječničke, pa slijede potpis i objava, a tu će negdje izvrit i financijski gabariti posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2022 03:37