StoryEditor
Hajdukjadranski derbi

Livaja je zabio dva gola, Mlakar donio pobjedu za dugo sjećanje, ali za junaka ovaj put biramo Valdasa Dambrauskasa

22. studenog 2021. - 09:33

Junak pobjede Hajduka može bit Marko Livaja jer je zabio dva gola, i trećeg, ali nije priznat, prvi je posebno efektan, a drugi je hladnokrvna egzekucija s bijele točke za 2:2.

Međutim, za junaka biramo ovaj put Valdasa Dambrauskasa, krenuo je sa tri stopera, što Hajduk nije odavna radio, pripremio je Katića za libera, Simić i Elez bili su stoperi... Od prve minute ušao je i Filip Krovinović, oporavili su ga na svu silu.

Nije bilo to dobro u prvom dijelu i onda je obavio zamjene u poluvremenu, na slabije izvedbe Sahitija i Biuka ušli su Atanasov i Ljubičić. Popravio je, učvrstio je sredinu terena.

Stvorio je bolje preduvjete da se napadne Rijeku čija obrana nije dobra, jer Rijeka nije prvi put primila tri gola, porozna je u obrani...

Kao šlag na tortu promjena, ubacio je Jana Mlakara kad Rijeka vodila 2:1 i bio je to joker preokreta.

Dakle, Valdasovi potezi s klupe i u pripremi utakmice bili su očigledni, znalački, pobjednički, vodio je Hajduka do pobjede, premda mu je i Fortuna dala ruke, ali uvijek je to tako, zar nije u proljeće Caktaš dao gol u zadnjoj minuti, a u idućoj pobjedi Lovre Kalinić obranio penal...

Sad se i Dambrauskas pridužio Tramezzaniju, pobjeđuje Rijeku u gostima...

Ključan trenutak dakako da je gol Mlakara, sretan momenat, Hajduk u zadnjem napadu, dok se Krovinović previjao zbog ozljede ispred svoga šesnaesterca, a Hajduk svejedno napadao, namirisao prigodu.

Mlakar, toliko kuđen, osporavan, jer je blijedog učinka, zabio je gol u glavometu i donio pobjedu za dugo sjećanje.

I za šampionsku utrku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 01:26