StoryEditorOCM
HajdukKiša će, neće

Kakvo nas vrime čeka u terminu utakmice? Nije bitno, svi na stadion, vrime je da se Hajduk vrati na pobjedničke staze

23. rujna 2023. - 09:14

Sve su oči danas uprte u travnjak i nebo. Hajduk večeras protiv Lokomotive na Poljudu igra prvenstvenu utakmicu u kojoj traži prekid krize (19.15 sati), trebat će svu moguću pomoć, a zbog pogoršanja vremena i najavljene velike količine padalina tijekom dana, uvjeti sigurno neće biti na najvišem nivou. Kako za igrače na travnjaku, pa niti za navijače. Međutim, nedolazak na stadion nije opcija. Barem ne za one prave navijače koji se ne ohlade nakon dva poraza svojih ljubimaca.

Koliko god bili razočarani praznom predstavom u Velikoj Gorici, sport je sastavljen od pobjeda i poraza. Hajduk je spojio dva ligaška poraza od Istre 1961 i Gorice i uglavnom upropastio odličan start u sezonu i pet pobjeda u nizu, makar i dalje drži prvo mjesto na ljestvici (Dinamo i Rijeka imaju po dva boda, ali ‘modri‘ i susret manje). No, prvenstvo je maraton, a ne utrka na 100, 200 ili 400 metara. Još nismo niti na četvrtini prvenstva (ovo je 9. kolo) i treba se što prije vratiti na pravi put koji vodi do željenog cilja, naslova prvaka.

Zato su se nakon raznih ćakula o razmiricama i sukobu među igračima u svlačionici i klubu galvanizirali, a i među navijačkim pukom zadnjih dana traje mobilizacija, pa i putem poruka po gradu pod Marjanom, priopćenja. Sve kako bi se Hajduk već večeras vratio na pobjedničke staze. Time bi se situacija primirila, vratila na staro. A vremenska prognoza? Tijekom većeg dijela dana po većini prognoza ‘zovu‘ pljuskove, pa i večeras, ali po pojedinim prognozama ima nade da u terminu odigravanja utakmice možda ipak ne bude padalina. Navijači pak zazivaju kišu - golova u mreži Lokomotive.

image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:06