StoryEditorOCM
Hajdukčeka se bijeli dim

Je li ovo bio razlog putovanja? Kalinić traži trenera pobjednika, nekoliko imena je u igri, i jedan sjajni napadač

Piše Sport SD
6. lipnja 2024. - 08:22

Prilikom predstavljanja na Poljudu sportski direktor Nikola Kalinić bio je jasan kakvog trenera želi na klupi Hajduka, a najavio je i da nije daleko od odabira.

- Ima kandidata. Pričao sam s nekolicinom. Želim trenera pobjednika, koji će uvesti rad i disciplinu. Najvažniji je rezultat, težit ću tome da se Hajduk uvijek bori za prvo mjesto. Bez prevelike euforije, neću vam obećati da će Hajduk biti prvak, ali Hajduk je navikao pobjeđivati. To se mora vratiti. Dat ću sve od sebe da se složi dobra ekipa i dobar trener - istaknuo je Kalinić tijekom predstavljanja na novoj funkciji. 

image

Marek Papszun

AFP

Nedavno su novi Hajdukov predsjednik Ivan Bilić i Kalinić otputovali u Poljsku, a sad je otkriven i razlog. Poljski novinar Lukasz Gikiewicz objavio je da su na meti Hajduka trener Marek Papszun i španjolski napadač Erik Exposito.

Papszun je bio tvorac velikog uspjeha Rakowa, kluba na čijoj je klupi sjedio od 2016. do 2023. godine. Lani je Papszun napustio Rakow, ali stižu informacije da se ponovno vraća u taj klub.

image

Erik Exposito

AFP

Napadač Slask Wroclava Španjolac Erik Exposito protekle sezone bio je najbolji strijelac poljske lige, u 33 utakmice zabio 19 golova i upisao šest asistencija. Španjolcu uskoro istječe ugovor, a izjavio je da ga nema namjeru produžiti.

Kao mogući kandidat za klupu Hajduka spominje se i Portugalac Paulo Sousa. Poznati insajder Fabrizio Romano objavio je na društvenim mrežama da je Sousa mogući nasljednik legendarnog Claudia Ranierija na klupi Cagliarija. Tu je vijest demantirao je talijanski novinar Nicolo Schira, objavio je da Cagliari ne želi dovesti Sousu.

U ‘igri‘ je i Australac Tony Popović, kojeg se već dva puta povezivalo s Hajdukom, prvi put 2015. godine, a drugi put 2021. kada je preuzeo Melbourne Victory. Ugovor s Melbourneom mu istječe na kraju sezone, može ostati, ali klub traži drastično smanjenje plaće, s 800 tisuća na 300-tinjak tisuća eura po sezoni. 

image

Tony Popović

AFP

Australski mediji pišu da bi ponuda Hajduka bila u tome rangu, te dodali da bi prestiž biti na čelu kluba koji se može pohvaliti tako bogatom poviješću bio bi primamljiv za trenera hrvatskog podrijetla rođenog u Sydneyu.

Navijači su nestrpljivi, čeka se bijeli dim s Poljuda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 21:34