StoryEditorOCM
Hajdukiskreni sud

Jakobušić napokon otkrio razloge smjene Dambrauskasa, a uvjeren je: ‘Mi smo najnormalniji, a nismo normalni!‘

Piše F. V.
4. ožujka 2023. - 12:11

U dva sata dugom razgovoru s predstavnicima sedme sile na Poljudu Jakobušić je između ostalog sinoć otkrio zašto je smijenio Valdasa Dambrauskasa. Dosta je polemike izazvala odluka Hajduka da se u rujnu rastane sa stručnjakom iz Litve. Pogotovo što nakon toga dosta uspješno Dambrauskas radi u grčkom OFI-ju. No, Jakobušić je konačno otkrio pozadinu te odluke.

- Dao nam je profesorski pristup, to Litvanci imaju. Dosta je studiozan, Niko mu je pomogao. Dao nam je nadu, energiju. Dogodila se situacija da se borimo za prvaka, ali Kalinić i Livaja su dobili kartone i nisu igrali kod Belupa... Otišli smo u Koprivnicu ne izgubiti, ali trebali smo ići pobijediti ili izgubiti 3:0 – rekao je Jakobušić.

Na opservaciju da se prvenstvo realno zapravo izgubilo na startu te prošle sezone slabim ulaskom u prvenstvo te da je svakako objektivno teško bilo za očekivati neprekinuti niz pobjeda dodao je.

- Ali smo mogli jer nije Dinamo navikao da smo blizu.

Je li onda Dambrauskas smijenjen zato što nije bio dovoljno ambiciozan?

- Ne. Na krilima te energije osvojili smo kup. Te njegove suze ne možeš ‘fejkat‘... No, već se na pripremama u Austriji vidjelo da nije to to. On me uvjeravao da će se to sve riješiti. Bitan nam je bio Superkup, zbog otvaranja sezone, da u 40 dana osvojimo dva trofeja. A mi smo potpuno podbacili. Potom nismo dobro igrali, nije bila dobra atmosfera, ali smo tako funkcionirali. Do jednog trenutka gdje nismo podigli vrijednost igrača, nije bilo mladih. Onda smo razgovarali i rekli mu: ‘Ok Valdas, nismo ušli u Europu, nemamo rezultat, atmosferu, ali trebaju nam mladi, trebamo od nečega živjeti.‘ On je rekao: ‘Ako želite trenera koji razvija mlade igrače onda nađite drugog trenera.‘ Odakle sad to kad smo komunicirali kada je dolazio što je važno, pobjeđivati, dobro igrati i da igraju mladi. Onda smo ga smijenili.

A na pitanje o tome ima li nade za reinkarnaciju Udruženja prvoligaša je kazao.

- Mi smo zainteresirani, ali mislim da drugi nisu. HNS želi voditi HNL, a da uzmu neku tvrtku koja bi to vodila bilo bi puno lakše. Valjda oni misle da je ovo dovoljno dobro. Ne, nije dobro. Klubovi se pomalo bude. Mi smo najnormalniji, a nismo normalni. Onda znate kakva je situacija u drugim klubovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 19:34