StoryEditorOCM
Hajdukprotivnik je slask

Hajduk očekuje generalka protiv Poljaka, evo sastava koji bi Karoglan trebao poslati na teren

Piše Slaven Alfirević
19. siječnja 2024. - 21:55

Posljednjeg dana priprema Hajduka vrijeme je za generalku, u 11.30 sati ove subote protiv Slaska iz Wroclawa trenutno vodeće momčadi prvenstva Poljske. Lideri Hrvatske i Poljske odmjerit će snage u Umagu, na terenima kampa Stella maris, tamo gdje su hajduci igrali protiv Aluminija i Fehervara, a prije izleta u Sloveniju, u Koper. To je ujedno i posljednja provjera pred Jadranski derbi protiv Rijeke idućeg vikenda u Poljudu kad se prvenstvo nastavlja.

No, koliko god je vrijeme za generalku, toliko je nevrijeme meteoroloških (ne)prilika. Teško je reći kako će biti u trenutku utakmice, subotom prije podne, ali petak je donio kišu cijeli dan, a ima naznaka da će okrenuti na snažan, hladan vjetar, ne znaš što je gore. Nevrijeme zadaje glavobolju, nije ugodno, ali iz te se kože ne može. Nije moglo stalno sve biti idealno.

Ivan Perišić je sad u fokusu, došlo je „njegovo vrime” i ništa vam danas ili ovog vikenda nije važnije od njegova dolaska u Split i završnih dogovora oko prezentacije u Poljudu, ali baš taj dolazak Ivana Velikog i šušur ne bi smio skrenuti pozornost s raporta iz Umaga. Završnih događanja na pripremama.

Baš se plaše u Hajduku da im euforija poremeti balans, da ih dolazak Perišića izbaci iz sedla fokusiranja na osvajanje titule, a da ravnoteža bude stabilna brinu se „dolje u pogonu”. Stožer je naredio trening i u petak u jutarnjem terminu. Zaronili su u kišu i odradili zadatak.

- Bolje da odradimo trening jutrom po kiši, nego popodne kad se očekuje jak vjetar. Bolje po kiši, nego po vjetru – rečeno je.

A danas na utakmici, kako bude. Treba je odigrati, premda se isto tako jedva čeka povratak. Dok se bude igralo, šofer Nikola Hajdukova autobusa, zagrijavat će motore povratka.

Slask iz Wroclawa je najozbiljniji od svih protivnika dosad i trebala bi to biti odlična provjera bez obzira na neobične okolnosti jutarjeg termina i eventualno ružnog vremena.

Očekujemo da trener Mislav Karoglan naznači prvih 11, onako kako je u Kopru poslao na Bonifiku drugih 11. A to bi značilo da znamo prvu Hajdukovu postavu: Lučić – Sigur, Uremović, Šarlija, Moufi – Žaper, Pukštas – Sahiti, Krovinović, Kleinheisler – Livaja.

Pitanje je također, kako će Karoglan upraviti utakmicom i koliko zamjena smjera napraviti. Prvi sastav ipak je standardiziran, o lijevom beku smo puno i previše već pisali i smatramo da je Marokanac Fahd Moufi taj koji bi trebao glumiti Ismaela Dialla dok se Bjelokošćanin ne vrati, a druga je dvojba kako koristiti Mađara. Pisali smo već o tome da bi Lazslo Kleinheisler trebao donijeti novu snagu „bijelima” kao legitimni pripadnik slavne „lake konjice”, posjeduje sjajnu tehniku centriranja, nabacivanja lopte. Ima i razoran udarac, svjedočili smo o tome i sami na treningu, na skraćenom terenu, triput zaredom nailazio je na balun i svaki put ga sprašio u mrežu s pristojne udaljenosti, bilo je to stani, pa gledaj i aplaudiraj.

Ali, Lacika mora poraditi i na obaveznoj trci. Tko zna, možda baš zbog toga Laszlo nije sakupio znatnu minutažu u redovima Panathinaikosa, pa su ga prepustili Hajduku. Kleinheisler je pod najvećim povećalom, od njega najviše očekujemo, jer on je dodana vrijednost na već uhodani sastav Hajduka, jesenskog prvaka. Jer, ne zaboravimo, povratak Perišića je nadasve sjajna stvar, ali on ne može igrati, a na lijevom krilu je - Kleinheisler...

Hajduk – Slask, dakle, u Umagu u subotu u 11.30 sati i potom povratak doma... Završavaju i ove zimske pripreme „bijelih”, još samo malo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 18:57