StoryEditorOCM
Hajdukhrvatski kup

Hajduk se nestrpljivo čeka na malom Stamford Bridgeu, traju užurbani zadnji radovi da sve bude spremno za praznik baluna

31. listopada 2023. - 11:30

U Pločama Hajduk se nestrpljivo čeka na ‘malom Stamford Bridgeu‘, traju užurbani zadnji radovi da sve bude spremno za praznik baluna.

Na igralištu Jadrana LP traju užurbane posljednje pripreme za najveću utakmicu u povijesti kluba, gostovanje Hajduka u Pločama u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Na Jadranovom dočekao nas je Boris Krstičević, brat trenera Jadrana LP i bivšeg igrača i trenera ‘bijelih‘ Miše Krstičevića. A i on kao i svi ovdje već i prije utakmice pucaju od sreće, ali i ponosa, rezultat je najmanje bitan. Ljudi iz kluba od klupskog igrališta ‘Jadranovog‘ su posljednjih dana za ovu utakmicu napravili mali Stamford Bridge. Montažnim tribinama posuđenim/iznajmljenim iz Sinja, koje se inače koriste za Alku, kapacitet je narastao na čak oko 3500 gledatelja.

Sve ulaznice su već danima rasprodane, bez obzira na cijenu od 20 eura. Naime, toliko su i Pločani morali platiti iznajmljivanje svake stolice, pa su tako uspjeli barem pokriti troškove. Stolice su skupe kao da je pir u pitanju. Šalu na stranu, nema zarade domaćinu, ali zarada nije uopće ni bitna kada dolazi Hajduk. Bitno je samo da bude fešta, ludilo, i da – ne padne kiša.

image
Frane Vulas

Radnici su tijekom jutra ‘šminkali‘ travnjak Jadranovog. Robert Ramić je uređivao linije igrališta.

- Mišo (Krstičević, nap.a.) i ja brinemo o travnjaku, on je svakog jutra ovdje sa mnom. Inače ovako označavamo linije, a posebno sada kada su zbog velike jutarnje rose malo slabije vidljive. Već sam jednom sve prošao, ovo sada radim ponovno – kazao nam je Robert.

A s obzirom na vremenske neprilike posljednjih dana, travnjak također zaslužuje palac gore.

Stigla je već i prethodnica ‘bijelih‘, oružari Miro Čolak i Zlatko Piteša. Uskoro za njima stižu i glavne snage predvođene trenerom Mislavom Karoglanom i Markom Livajom. Utakmica se igra s početkom u 14 sati. Televizijski prijenos je na kanalu MaxSport 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 21:15