StoryEditorOCM
Hajdukzimske pripreme

Hajduk nastavio s treninzima: Kalinić je u punom pogonu, Livaja na zasluženom odmoru

28. prosinca 2022. - 09:12

Hajduk je opet nastavio s treninzima, pod vodstvom trenera Mislava Karoglana, nastavak ili novi segment priprema, kao zagrijavanje za završni rad.

Odradili su „bijeli” turu od 5. prosinca do pred same božićne blagdane, radili su dok je trajalo Svjetsko prvenstvo, podsjetimo da su odigrali i utakmice protiv Schalkea (4:3) i gostovali kod Auxerrea (0:1).

I opet „bijele” u nastavku rada, u utorak popodne – pratila je kiša, kišovito vrijeme kao značajka rada što su ga obavili u prosincu, tako im se i u utorak potrefilo.

„Bijeli” rade četiri dana, dobit će pauzu za vikend novogodišnji, pa onda od 2. siječnja počinje završni rad.

Novost je da je Marko Livaja dobio predah do 5. siječnja, zasluženi odmor nakon Svjetskog prvenstva u Kataru; da se u normalan rad vraća Nikola Kalinić, ali nije zaigrao na turniru Četiri kafića iz predostrožnosti, samo je nazočio na Gripama; podsjetimo da su u posebnom režimu rehabilitacije operirani Lovre Kalinić, Josip Elez i Anthony Kalik, od kojih samo ovaj potonji može računati na relativno brz povratak.

Suparnici na pripremama MOL Fehervar, Celje i Slovácko

Podsjetimo da su „bijeli” ovaj put odabrali Istru za destinaciju priprema, prije tri zime posljednji put su bili u Antalyji, u Turskoj gdje su posljednjih dvadesetak godina najčešće bivali.

No, vremena su se promijenila kao i okolnosti, zbog korone i zbog skučenog rasporeda najprije su prije dvije zime bili kratko u Postirama, na otoku Braču, lanjskog siječnja bila je velika drama oko korone i morali su otkazati dogovorene već pripreme u Portugalu i utakmicu s Ajaxom, pa su vježbali u Poljudu i sad evo Istre, točnije Novigrad.

Zasad se zna da će tijekom priprema u Istri odigrati tri utakmice, Hajdukovi suparnici su 11. siječnja mađarski MOL Fehervar, 14. slovensko Celje, te 15. još i češki klub Slovácko, nakon čega se „bijeli” vraćaju u Split. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 03:06