StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

‘Hajduk je dominirao, ali ne koliko je trebao. Livaja je doktor nogometa, ali od jednog igrača očekivao sam više‘

Piše Toni Bilić
18. veljače 2024. - 12:07

Hajduk je pobijedio Rudeš s 2:0 u Zagrebu, a susret je za Slobodnu Dalmaciju prokomentirao Mišo Krtičević.

"Ogromna je razlika u kvaliteti između Hajduka i Rudeša, „bijeli“ su dominirali, pogotovo u prvom poluvremenu, ali ipak ne kako bi trebali protiv protivnika kao što je Rudeš. Domaća momčad nema ni taktičku ni tehničku moć za doći do gola, no pri kraju utakmice su ipak stvorili dvije prilike i mogli doći do izjednačenja. To bi, doduše, bilo nezasluženo, jer Hajduk je dominirao i stvorio dosta prilika.

Motor igre Karoglanove momčadi bila je desna strana, gdje su Sahiti i Pukštas, u suradnji sa Sigurom, kombinirali i stvarali šanse. Hajduk je najviše dominirao u presingu na sredini terena, oduzeo dosta lopti i najopasniji bio iz tranzicije, to je dobro funkcioniralo. S druge strane, igra u izlasku iz obrane, organizacija igre je mogla biti bolja. Lučić je često ispucavao loptu, tu bi organizacijski trebalo preuzeti veći rizik. Očekivao sam i više preciznih dugih lopti, posebno od Eleza koji to inače dobro radi.

image
Bozo Radic/Cropix

Livaja je bio dosta pokretjliv, on je doktor nogometa za ovakav Rudeš. O njemu ovisi koliko će biti spreman za utakmice s jačim protivncima. Kalik je bio dosta agresivan, imao je dvije prilike. Čvrst je, ima ulazak iz drugog plana kao i Pukštas. Mladi Hrgović je bio sasvim solidan u obrani, dok je prema naprijed mogao više. No, s obzirom da je prvi put igrao od početka, možemo biti zadovoljni njime. Od Brekala sam više očekivao u napadu, on ima puno više mogućnosti za kreiranje prilika. Igrači koji su ušli s klupe nisu donijeli neki pomak, premda je Dajaku pokazao kvalitetu, imao je jednu priliku i efektno je iskoristio.

Hajduk je ovu utakmicu morao lakše i mirnije privesti kraju, ali „male“ utakmice treba dobiti, to je najvažnije i u tome se uspjelo. Budu li „bijeli“ konkretni u sljedećem kolu u Varaždinu, ne bi trebali imati problema na putu do nova tri boda."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:23