StoryEditorOCM
Hajduksve je krešilo

Hajduk diže cijenu pretplata, na Poljudu imaju više razloga za to, a zna se koliko će koštati i kad kreće prodaja

Piše Krešimir Milić
28. lipnja 2024. - 12:04

U onom periodu ljetnom periodu između dvije sezone navijači Hajduka najviše iščekuju dvije stvari koje su zapravo i povezane više nego što bi se na prvu mislilo. Prva je ona vezana za potencijalna pojačanja, a i u ovom prijelaznom roku se spominju neka ozbiljna imena poput Edina Džeke, Ivana Rakitića i drugih. Druga je vezana za pretplate, čija je prodaja većim dijelom i vezana uz imena onih koji bi ili će pojačati kadar pod vodstvom Gennara Gattusa. Sami dolazak talijanske ikone na Poljud izazvao je veliki odjek u hajdučkoj i široj javnosti, a bio bi i veći kad bi u trenutnu momčad koju čine imena poput Ivana Perišića, Marka Livaje i drugih pojačalo još neko ime od onih koja se spominju.

Prošle sezone Hajduk je oborio rekord po broju prodanih pretplata, a interes je bio toliki da se ograničila prodaja na 20 tisuća mjesta na Poljudu. Nije se samo rušio rekord pretplatnika, srušen je i onaj članski pa u ovoj godini ‘bijeli‘ imaju 109.837 članova, a prošlogodišnji rekord je srušen već u prvih 79 dana 2024. godine.

Godina još traje i za vjerovati je da će taj broj još rasti, a pogodnosti koje donosi članska iskaznica navijačima su velike. Od prednosti prilikom kupovine ulaznica, preko brojnih popusta do popusta od 12 % prilikom kupovine pretplate. Značit će taj popust već od ponedjeljka (1. srpnja) kad Hajduk kreće s prodajom sezonskih ulaznica, a za novu sezonu donijela se odluka i o značajnom poskupljenju.

image
Nikola Vilić /Cropix

Naime, cijene pretplata za iduću sezonu rastu za 50 % što je prvo poskupljenje sezonskih ulaznica na Poljudu od sezone 2022./2023., a cijene iz te sezone vrijedile su i prošle sezone u kojoj su se dizale samo cijene ulaznica za pojedinačne utakmice. Usporedbe radi s ostalim klubovima u Hrvatskoj na Poljudu jedino nisu dizali cijene prošle sezone, a u međuvremenu se dogodila i inflacija od preko 20 %.

Taj rast znači i poskupljenje svih usluga za matchday, dan utakmice, što klubu proizvodi dodatne troškove u organizaciji utakmica. Istaknut će još na Poljudu kao razlog i ulaganje u prsten oko stadiona koji je olakšao ulazak na stadion i čime žele dignuti dodatno kvalitetu usluge navijačima na dan utakmice.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Što se tiče konkretnih cijena za tribine zapad premium će tako poskupiti na 600 eura s 400, zapad na 300 s 200, istok na 240 sa 160, a sjever na 150 sa 100 eura dok će na dječjoj južnoj tribini cijena biti 120 eura za odrasle te 40 eura za djecu. Kako smo već spomenuli, sve ove cijene su 12 % manje za članove, a s pretplatom se osigurava mjesto za sve utakmice HNL-a, drugo i treće pretkolo Konferencijske lige te za utakmice Kupa koje se u organizaciji Hajduka održavaju na Poljudu. To znači da pretplata vrijedi za minimalno 19 utakmica, 18 prvenstvenih i sigurno jedna europska, a kad se podijeli cijena pretplata na broj utakmica cijena ulaznice bez članskog popusta bi iznosila 15,79 eura za zapadnu tribinu, za istočnu 12,63 eura, za sjevernu 7,89 eura te južnu 6,32 eura. 

Zasigurno će nove cijene i poskupljenje naići na negodovanja kod određenog broja navijača, ali sudeći po prijašnjim iskustvima nema razloga sumnjati da će prodaja biti na razini prošlih sezona. Već smo spomenuli koliko utječu i pojačanja pa je za vjerovat da će imena koja su u kombinacijama imati dodatni utjecaj na prodaju.

Cijene pretplata za sezonu 2024./2025.

Zapad premium 600 eura (stara cijena 400 eura)

Zapad 300 eura (stara cijena 200 eura)

Istok 240 eura (stara cijena 160 eura)

Sjever 150 eura (stara cijena 100 eura)

Jug 120 eura (stara cijena 100 eura)

*s članskim popustom cijene su 12 % niže

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 12:10