StoryEditorOCM
Hajdukprava bomba

Gradonačelnik Ivica Puljak je rekao da su planovi vrlo ambiciozni, ali ne i neizvedivi, to bi bila renesansa Hajduka

Piše Slaven Alfirević, David Kapetanović
1. lipnja 2023. - 21:12

To je prava bomba s Poljuda, sa sjednice Skupštine Hajduka:

- Početak obnove stadiona Poljud bi trebao uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine! - objavio je Ivica Puljak.

Do kraja godine prikupila bi se sva dokumentacija, a onda bi u rečenom roku krenuli i radovi.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak, ujedno i kao predstavnik većinskog vlasnika Hajduka najavio je ambiciozan plan obnove poljudskog stadiona, ali i čitavog niza radova, od tunela Marjan preko Spinuta i Poljuda sve do Brodarice. Spominje se čak i novi stadion na Brodarici u sklopu projekata kakvi su prezentirani!

Procjena je da bi radovi koštali 30 do 40 mlijuna eura, to je samo što se tiče obnove stadiona u Poljudu, a financirali bi grad i država...

Poljud mora dobit obnovljenu armirano-betosku konstrukciju, popravio bi se krov, protupotresno ojačanje, planira se obnova prstena oko stadiona, pa atletske staze, teren bi bio multifunkcionalan, potrebna je nova rasvjeta i ozvučenje. I to košta 30-40 milijuna eura. Dokumentacija se planira srediti do kraja godine, a radovi bi trebali početi u drugom kvartalu 2024.

Dalje, spomenuti su dodatni sadržaji stadiona u Poljudu, parkiralište, prostori za Akademije, dodatni tereni, treći obekt ispod zapadne tribine...

Treći je gradski projekt Brodarica, sadržaji su tu novi stadion Hajduka, Kongresni i poslovni centar, gradski stanovi za dugoroči najam.

Govorio je još Puljak i o planovima za proširenje na Stari plac kojega bi pretvorio u podzemne garaže, prostor za kulturne gradske sadržaje.... Hajduku više neće trebat taj treći stadion, jer će dobit drugi na Brodarici, koji će isključiti potrebu za Starim placom.

Ovo je vrlo ambiciozan plan, ali nije skroz nerealan i može osigurati europske ambicije i stabilnost Hajduka.

Nadamo se da će gradonačelnik biti u pravu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:52