StoryEditorOCM
Hajduketo ga večeras

Gotovo je! Za nekoliko sati u Split slijeće ‘odbjegli sin‘, odrekao se ozbiljnog novca da opet zaigra za ‘bijele‘

Piše S. A.
31. kolovoza 2024. - 14:04

Stipe Biuk dogovorio je sve detalje posudbe u Hajduk. Na Poljudu bi popodne trebao potpisati ugovor i odgledati utakmicu Hajduk - Osijek, a od sutra se priključiti treninzima.

Hajduk ne plaća posudbu, samo dio primanja, drugog dijela se Stipe odrekao da bi se mogao vratiti…

Već se i ranije tijekom ovog ljeta spominjalo kako bi se Biuk mogao na Poljud vratiti na posudbu. Valladollid je izborio mjesto u Primeri, ali trener Paul Pezzolano nema Biuka u najužim planovima i izgledan scenarij je već neko vrijeme bio opcija odlaska na posudbu do kraja sezone. 

image
Randall Campos/Afp

Ozbiljna opcija je bio poljski Rakow, činilo se u jednom trenutku kako bi Biuk karijeru mogao nastaviti u Ekstraklasi, ali Biuku je bliža opcija bio povratak u matično jato. Iz Hajduka je Biuk krajem 2022. godine preselio u MLS, Los Angeles FC platio je za njegove usluge 6,5 milijuna eura odštete. Bio je to jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti kluba. Zimus je preselio na posudbu u Valladolid koji je potom ovog ljeta otkupio njegov ugovor za četiri milijuna eura. Međutim, nije u najužim planovima trenera te se vraća na Poljud. To je na obostranu korist, Hajduk će dobiti igrača na deficitarnoj poziciji, a Biuk potrebne utakmice/minutažu.

image
Duje Klaric/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 16:17