StoryEditorOCM
Hajdukekspert slobodne

Goran Tenžera o kartonu za Livaju: Sudac Čulina je pogriješio, Grgić nije napravio faul!

Piše Slaven Alfirević
7. travnja 2023. - 19:27

Ante Čulina, sudac koji je "bijelima" ostao u ružnoj uspomeni još od jeseni i suđenja u Koprivnici, pogriješio je kad je dosudio prekršaj Grgića, iz čega su se posljedično dogodili žuti kartoni Grgiću, Ferru i - Livaji.

Sudački komentator Goran Tenžera kaže:

Sudac Čulina nije dobro procjenjivao prekršaje u prvom poluvremenu, niti njihovu težinu. Tako je propustio opomenuti Ferra u 28. minuti, dok je kod ispravnog klizećeg starta Grgića na loptu, bez opasnosti po protivničkog igrača ne samo dosudio prekršaj, već je dodijelio i žuti karton Grgiću?!

Igrači Hajduka su tada reagirali pretjeranom nervozom, što je dalo osnova sucu da žute kartone dodijeli i Ferru i Livaji. No, da ponovimo, Grgićev je start bio ispravan...

Na nervozu igrača, osim odluke suca, svakako je utjecala i olako izgubljena rezultatska prednost.

Početkom drugog dijela isključen je Toni Borevković zbog prekršaja nad protivničkim igračem u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.

Tenžera je prokomentirao:

Ta je odluka bila ispravna.

Tenžera je dodao i ovo:

Crveni karton Marešiću, drugi žuti je ispravno dodijeljen jer je Marešić skočio na Livaju, bez namjere da igra loptom, igrač Istre baš je ušao u Livaju. Mislim da nije morao dati žuti karton Krovinoviću, iako nije penal, ali mislim da je žuti za simuliranje pretjerana odluka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 22:20