StoryEditorOCM
HajdukMajstorija Hrgovića

Glave gore dico! Rutinska pobjeda u Zaprešiću nije bila dovoljna, no razloga za tugu nema. Za vama je povijesna sezona

Piše Ivan Renić
3. lipnja 2023. - 13:13

Juniori Hajduka odradili su posao pobjedom u zadnjem kolu protiv Inkera (2:0). No, nije to imalo veliki značaj jer je Dinamo u Maksimiru slavio protiv Osijeka s 4:1 i tako osvojio naslov prvaka Hrvatske. Dva boda razlike na koncu sezone dijele Dinamo i Hajduk. Skupo su „bili tići” platili poraz u Osijeku.

Upravo Osječani, izgleda, nisu imali snage za još jedno iznenađenje. Hajdukovci tako sezonu iz snova u kojoj su izborili finale Lige prvaka mladih, izbacivali europske velikane jednog za drugim, nažalost, nisu uspjeli privesti kraju obranom naslova u domaćem prvenstvu.

Ipak, oprostili su se sa stilom – laganom pobjedom u Zaprešiću. Tražila je momčad Marijana Budimira pogodak od prve minute. Redale su se prilike, a Zaprešićani su zaprijetili tek iz par pokušaja kontranapada. Na prvi pogodak čekali smo do 21. minute. Hrgović je poslao preciznu dugu loptu na Vrcića, a on je lijepo podvalio na Ćalušića koji je natrčao i pogodio za 1:0.

Tražio je Hajduk i drugi pogodak. Zaprijetio je i Đolonga, ali njegov pokušaj otišao je malo pored lijeve vratnice. A onda je majstorski gol u 39. minuti zabio Hrgović. Namjestio se na dvadesetak metara i odapeo ljevicom, silovito, u same rašlje.

image
Željko Puhovski/Cropix

Rutinski do kraja

Bila je to prednost Hajduka s kojom se otišlo na predah. Upoznali su se vjerojatno „bili tići” s rezultatom na Maksimiru. Dinamo je imao veliku prednost i nezaustavljivo grabio prema tituli. Nije, stoga, bilo potrebe za jurnjavom u drugom dijelu. Pobjeda je već bila upisana i samo se čekalo na osječko čudo u drugom poluvremenu.

No, njega mladi hajdukovci nisu dočekali. Naslov prvaka i plasman u Ligu prvaka mladih otišli su u Zagreb. Prilika za obranu naslova je propuštena, no mjesta za tugu nema. Za Hajdukovim juniorima povijesna je sezona, ona u kojoj su izborili finale elitnog europskog natjecanja uz svom uzrastu. Pobjeđivali su redom velikane - Šahtar, Manchester City, Borussia Dortmund, Milan.

Nedvojbeno su europski izazovi ostavili traga na Budimirovim momcima. Umor i ozljede su učinili svoje. I „ceh” je plaćen na samom kraju sezone, u Osijeku. Kako to obično ide, slijedi novo preslagivanje juniorske momčadi. „Stariji” prelaze u seniore, mlađi ostaju, a stižu i dojučerašnji kadeti. Za hajdučku mladost straha nema!

image
Željko Puhovski/Cropix
image
Željko Puhovski/Cropix
image
Željko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:27