StoryEditorOCM
HajdukRAKETA JE BOŽJI DAR

Gattuso otkrio: ‘Ima nekih faca u svlačionici koje nisu zadovoljne jer ne igraju, moram zadržati disciplinu u momčadi‘

Piše Krešimir Milić
6. listopada 2024. - 21:45

Hajduk je na Poljudu slavio 4:0 protiv Šibenika, a nakon nove pobjede i zauzimanja prvog mjesta komentar je dao trener Gennaro Gattuso.

- Nadao sam se ovome, da ćemo biti na prvom mjestu, ali najteže tek dolazi. Put je dug. Vodeći smo na ljestvici, svi nas žele pobijediti. Moramo zadržati pristup u igri kao sada. Ima nekih faca u svlačionici koji nisu baš zadovoljni jer ne igraju, a trenutno moj najveći zadatak je zadržati disciplinu u svlačionici. Rekao sam da imam glavobolju kako odabrati 11 igrača. Drago mi je da se trenutno osjećamo kao obitelj i da idemo u pravom smjeru - rekao je Gattuso.

Kako vidite igru Ivana Rakitića?

- Privilegija je trenirati ga. On je Božji dar za mene. Primjer je svima, na terenu i izvan njega. Uvijek ima pravu riječ za suigrače. Njega je lako trenirati. Istina je da on i Filip nisu ‘box to box‘ veznjaci, ali to su igrači koji nam daju dosta u igri. Kada bih mogao opisati jednom rečenicom Ivana Rakitića, on je za mene dar Božji za ovu ekipu.

Rokasa Puštasa danas nije bilo u zapisniku...

- Jučer je kolao video na kojem on trenira u blizini Splita. Mlad je, radi greške. Sutra je novi dan. Najveći problem s njim je što mislim da on kada sluša mene i moj stožer radi facu kao da nas ne sluša. U nogometu sam 30 godina, moj stožer je osvajao trofeje. Pukštas je platio kaznu, iskreno je primio pogrešku, shvatio što je napravio. Nije išao krasti, išao je trenirati, ali moje pravilo je da se to ne radi dan prije utakmice. Mladi u modernom nogometu najčešće imaju privatnog trenera, to je veliki problem. Ne znam zašto se to događa, tko vrši pritisak na njih. Ne mogu kontrolirati sve te procese i onda se dogode problemi s ozljedama.

image

Gennaro Gattuso i Mario Carević

Duje Klarić/Cropix

Dojam je da ste pretrčali Šibenik. Kako ste zadovoljni trkačkom izvedbom momčadi?

- Svidjela mi se igra bez lopte. Možda se Marko mogao malo manje ljutiti, ali on je takav. Anthony je odigrao odlično, držali smo visok ritam. Ovo je bila jedna od boljih utakmica ove sezone. Dobro smo preuzimali igrače.

Četiri gola, četiri različita strijelca, i četiri različita asistenta. Raduje li vas to?

- Trenutno smo tehnički zdrava momčad, ali i mentalno u igri bez lopte. Bolje razvijamo igru, bolje se otvaramo prema naprijed. Igra u 25-30 metara je bila na dobroj razini. Možda je mogao bolje završiti dvije-tri gol šanse, ali sve ostalo je bilo na velikoj razini.

Koja je tajna vašeg rada s mladim igračima? Može li se Durdov usporediti s ‘Kvaradonom‘ iz Napolija?

- Ako želite Brunu dobro nemojte ga uspoređivati s nikim. Da ste ga gledali dva mjeseca prije vidjeli biste da ne zatvara tako dobro prostor kao sada. Ja sam ‘čekić‘ koji će ga ‘mlatiti‘. Vi nemojte pisati mnogo. Pustite ga da raste i trenira. Mnogo mladih je bilo kao Bruno pa nisu postali igrači. Ima sve predispozicije da postane igrač. Što se tiče mladih igrača, Prpić odličan, Šimun igra kao 30-godišnjak. Oni zaslužuju da navijači budu zadovoljni. Ti momci sve slušaju, jako kvalitetno se razvijaju. Imamo mnogo videoanalize. Vidim da kuže sve što se od njih traži. Zadovoljan sam s cijelom momčadi. Ovo je uspjeh cijele momčadi.

Slijedi vam reprezentativna stanka, je li vam žao s obzirom na niz dobre forme koju vaša momčad ostvaruje?

- Volio bih to promijeniti, ali ne mogu. Dobro će doći malo odmora. Igrači će dobiti dva i pol dana slobodno. Nadam se da neću ostati bez nekog igrača kao što se prošli put ozlijedio Trajkovski te da će se svi vratiti natrag bez ozljeda i da možemo nastaviti dobro raditi - zaključio je Gattuso. 

image

Gennaro Gattuso

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 21:51