StoryEditorOCM
Hajduktrener hajduka

Gattuso: Možemo biti zadovoljni, Rijeka je momčad koja se zna itekako braniti, a uz malo sreće mogli smo i do pobjede

Piše frane vulas
29. rujna 2024. - 22:51

Evo kako je ogled prokomentirao Gennaro Gattuso pred mikrofonima MAXSporta.

- Možemo biti zadovoljni remijem jer je Rijeka momčad koja se zna itekako dobro braniti, imaju moćna krila... U posljednje dvije godine zabili su 15-16 pogodaka s 20-30 metara udaljenosti. Mogu biti zadovoljan utakmicom, ovakve izvedbe daju nadu da će i dalje sve funkcionirati još bolje nego do sad.

Protivnik ga nije iznenadio.

- Očekivao sam da će Rijeka igrati ovako. U veznom redu su napravili dobar posao, a istaknuo bih učinak Kalika i Livaje. Kalika kritiziraju, ali zaslužuje komplimente jer je napravio veliki posao i to često radi. On odrađuje onaj grubi dio posla koji se ne vidi na prvu, ali itekako znači ekipi.

Slijed ogled protiv povratnika u SHNL.

- Utakmica protiv Šibenika bit će teža za pripremu jer je to momčad koja je došla iz druge lige. To je dosta težak i tvrd protivnik, nema laganih u ovoj ligi, u modernom nogometu svatko može ugroziti svakoga. Jako je bitno trčati i biti na pravom nivou, inače te svatko može ugroziti. Od sljedećeg tjedna vraća se Bamba, tako da bi samo jedan igrač (Trajkovski) trebao biti izvan rostera. Tko se trudi, igrat će - zaključio je Gattuso.

Svoj pogled na derbi nedugo nakon utakmice dao je i Filip Uremović:

- Čestitke nama i protivniku, bila je ovo utakmica dostojna derbija. Rijeka dobra, uvijek tvrda ovdje na Rujevici. Ostaje nam žal za boljom igrom u zadnjoj trećini protivnika. Ne smijemo visoko letjeti. Idemo utakmicu po po utakmicu.

Slijedi Šibenik...

- Igraju dosta dobro, može se reći da su jedno iznenađenje. Idemo oprezno, po pobjedu, uloga favorita je naša.

Hajduk je remijem bez pogodaka u vrlo tvrdoj utakmici na Rujevici ostao na drugom mjestu SuperSport HNL-a, gleda u leđa Rijeci na temelju slabije gol razlike.

Nakon susreta trener „bijelih” Gennaro Gattuso je na konferenciji za medije kazao:

- Rijeka je fizički vrlo jaka momčad. Definitivno nije jednostavan „klijent” s kojim se možeš poigrati. Daju ti da igraš, ali ako pogriješiš - nadrljao si. Odlikuje ih velika brzina, njihovi igrači su jako talentirani. Očekivali smo njihov visoki presing. Svidjela mi se moja momčad. Odigrali smo dobru, ali tešku utakmicu – rekao je Gattuso. Potom je nastavio.

- Moram naglasiti da smo u procesu popravka naše igre u zadnjih 30 metara, ali i dalje smo jako spori u tranziciji protiv momčadi koja igra visoki presing. Igrali smo protiv fizički i mentalno spremnije, jače momčadi od nas. Bez lopte smo nekada morali odigrati i prljavi posao. Rijeka je zabila preko 20 golova iz dalekometnih udaraca, sretan sam što smo ih i u tom segmentu zaustavili.

Sigur je zaigrao na krilu. Hoćemo li ga i u budućnosti vidjeti u toj ulozi?

- Može igrati i na krilu, beka, u vezi, ali trenutno je najlošiji na poziciji beka. Ne zato što je najlošiji bek, nego zato što je izbivao mjesec i pol dana. Jako mi se sviđa kao igrač – kazao je Gattuso.

Jeste li zadovoljni bodom?

- Mogu reći da sam jako zadovoljan utakmicom, nije ovdje jednostavno igrati. Bio sam ovdje i s Milanom i Napolijem, nije bilo lako. Zadovoljan sam što nismo primili gol. Nikada Hajduk ovdje nije imao šetnju. Zadovoljan sam ovim remijem. Nismo se branili, bili smo ravnopravan protivnik. Dinamo ima veću kvalitetu, idemo susret po susret, pa ćemo vidjeti dokud ćemo doći.

Nedostaje li kreacije?

- Nije istina da je nedostajalo šansi, ovo je možda jedina utakmica u kojoj ih nije bilo sedam-osam. Naravno, igramo protiv Rijeke na njihovom terenu. Ne možeš otvoreno ići prema naprijed, Rijeka ne dopušta pogreške. Taktički smo odigrali dobro, Uz malo sreće mogli smo kući otići i s tri boda – smatrao je Gattuso.

- Rakitić i Krovinović nisu igrači koji će jednim potezom riješiti utakmicu. Mi gradimo igru, nedostajali su nam ulasci u šesnaesterac u pravo vrijeme. Možda nam je nedostajalo malo više hrabrosti. Mogu izdvojiti Kalika, nitko ne vidi posao koji on radi. On trči 13-14 kilometara, pomaže i obrani. Moram pohvaliti i Marka Livaju, i zbog kretnji bez lopte. Neće ovdje ni Dinamo imati osam šansi za gol. Za mene je ovo bila jako dobra utakmica – rekao je Gattuso.

- Veliki komplimenti za Rakitića i Krovinovića, pogotovo u trci bez našeg posjeda lopte. Rakitić je druga razina nogometnog znanja. Vidjeti ga kako pokriva teren bilo je zaista lijepo. Ali ako ćemo od njih tražiti da budu „box to box” veznjaci onda ja mijenjam struku – u svom je stilu komentirao Gattuso.

Na desnoj strani su u jako teškoj utakmici odlično izazovima odgovorili 16-godišnji Durdov i 20-godišnji Hrgović?

- Već više puta sam rekao da me godine ne zanimaju. Oni imaju karakter, imaju muda. Šimun igra kao da ima 35 godina. Durdov je ovaj put napokon odigrao dobro i bez posjeda. Prpić je u drugom dijelu utakmice bio bolji. Oni žive san, ali potrudit ću se da im postane posao, da postanu igrači, Veliko mi je zadovoljstvo trenirati te mlade momke. Ukoliko bude trebalo bit će i koja „pleska”, ali odgojna. Ništa im nisam poklonio. Neki možda misle da je presing kluba da stavljam mlade, nije. Sve su sami zaslužili – rekao je Gattuso

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 22:57