StoryEditorOCM
HajdukU okršaju s Goricom

Drugi put ove sezone sudi Hajduku. Prvi put zaista nije donio sreću Bijelima, u tom susretu su baš prosuli bodove

Piše Sport SD
16. rujna 2024. - 17:56

U subotnjem prvenstvenom susretu Hajduka i Gorice na Poljudu (20 sati) pravdu će dijeliti osječki sudac Dario Bel. Već je jednom ove sezone Bel sudio Hajduku u SuperSport HNL-u. Bilo je to na gostovanju kod Lokomotive u 2. kolu, ogledu koji je završio bez pobjednika (1:1).

Tada je Bel prvi vodstvu Hajduka 1:0 svirao kazneni udarac za domaćina u sedmoj minuti sudačke nadoknade, a koji je potom u devetoj minuti nadoknade bivši napadač Hajduka Duje Čop pretvorio u pogodak za izjednačenje. No, nije mnogo prijepora izazivala ta odluka, dogodilo se to nakon pogreške odnosno nesporazuma igrača Hajduka i prekršaja koji je potom nespretno napravio Niko Sigur. Za razliku od odluke Igora Pajača o isključenju Ismaela Dialla na derbiju s Dinamom u petak na Maksimiru u kojem su "bijeli" slavili 1:0.

Bel slovi za jednog od najboljih hrvatskih sudaca. Ostao je ipak upamćen i po tome što je na početku prošle sezone zbog prigovaranja i vrijeđanja na utakmici Superkupa isključio tadašnjeg trenera Hajduka Ivana Leku. Zbog tog incidenta Leko je dobio pet utakmica kazne, odnosno zabrane vođenja momčadi. Umjesto njega na susretima je momčad vodio Lekin pomoćnik Adnan Čustović.

Belovi pomoćnici na Poljudu bit će Marjan Tomas (Vladislavci) i Ivan Janić (Ilok), dok je četvrti sudac Toni Dadić (Zagreb). VAR će biti Ante Čulina (Zagreb), a AVAR Ante Čuljak (Zagreb).

image
Ronald Goršić/Cropix
image

Dario Bel i Ivan Leko

Goran Mehkek/Cropix
image

Dario Bel s pomoćnicima

Goran Mehkek/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 17:56