StoryEditorOCM
Hajduklegenda hajduka

Danijel Subašić prelomio: u nedjelju se oprašta od nogometa

Piše SPORT SD
26. svibnja 2023. - 10:00

Hajduk u nedjelju igra zadnju utakmicu prvenstva na Poljudu protiv Šibenika, a to će biti i zadnja utakmica za Danijela Subašića koji će se oprostiti od nogometne karijere.

Legenda Hajduka će u listopadu navršiti 39. godina. U klubu je bio u dva navrata, od 2008. do 2012. godine, nakon čega je otišao u Monaco, gdje je i bio francuski prvak 2017. godine, a u Split se vratio u jesen 2021. godine.

Ukupno je za Hajduk odigrao 132 nastupa, ali ove sezone je branio samo u prijateljskoj utakmici protiv Uranije iz Baške Vode. Zadnji nastup na službenoj utakmici mu je bio u utakmici protiv Rijeke u veljači prošle godine, kada je Hajduk na Poljudu poražen s 1:3.

Još nije poznato hoće li braniti protiv Šibenika u oproštaju, ili će samo dobiti prigodni poklon.

Jedan je od heroja pohoda Hrvatske na srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, još se pamte njegove predstave koje su pomogle Vatrenima da dođu do finala i povijesnog srebra.

Uoči posljednje utakmice sezone oglasio se i Hajduk, pozvali su sve navijače da dođu u bijelom i naprave nezaboravnu atmosferu: 

"Pozivamo sve navijače, članove i pretplatnike, sponzore i prijatelje Kluba te sve one koji imaju Hajduk u srcu da napune poljudske tribine do posljednjeg mjesta. Svi obučeni u bijele majice dođimo ispratiti staru sezonu i poželjeti momčadi i klubu puno sreće u novoj. Jer Hajduk je ono što nas čini sretnima, bez obzira na sve ostalo što radimo i gdje se nalazimo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:15