StoryEditorOCM
HajdukPoraz ‘bijelih‘

Bizarno isključenje nogometašice Hajduka, u istoj minuti dobila dva žuta kartona zbog pljeskanja na odluke sutkinje

4. rujna 2023. - 13:39

Novo prvenstvo u koje su ušle s velikim ambicijama nogometašice Hajduka otvorile su gostujućim porazom kod Agrama 0:1. Jedini pogodak na susretu zabila je Tea Šaban u 32. minuti susreta s bijele točke. Prije najstrože kazne nogometašice Hajduka tražile su igranje rukom jedne od domaćih nogometašica. Hajduk je potom dominirao, ali do izjednačenja nije stigao.

‘Bijele‘ su utakmicu završile s dvije igračice manje nakon ozljede Branke Bagarić u situaciji kada su već napravile sve izmjene i nakon što je Lana Kukavica dva žuta kartona zbog nesportskog ponašanja zaradila u trećoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena. U oba slučaja radilo se o pljeskanju na odluke sutkinje. Nogometašice Hajduka igrale su u sastavu: Jonjić, Prskalo (od 67. Herceg), Pedić, Grebenar, Brnić, Kukavica, Ratković (od 61. Vlastelica), Terawaki (od 46. Vrdoljak, od 80. Turkalj), Mišura (od 61. Bakalar), Čanjevac, Bagarić.

Viceprvakinje Hrvatske i osvajačice kupa nogometašice Splita su u prvom kolu SuperSport Prve HNLŽ s uvjerljivih 5:0 slavile na gostovanju kod Gorice. Pogotke za sastav Splita postigle su Maya Lucia u 7., Jasna Đoković u 21. i 57.-11m, Lana Rusković u 77. te Matea Bošnjak u 85. minuti. Split je igrao u sastavu: Bukovec, Popović (od 86. I. Tomić), Domazet, Lucia, Đoković, Blažević (od 75. Lonic), Kurkutović (od 86. P. M. Tomić), Zajmi (od 67. Rusković), Dujmović. Zukić (od 86. Plazibat), Bošnjak.

Susret Međimurja i Dinama završio je rezultatom 0:2 dok je ogled braniteljica naslova Osijeka i zadarskog Donata odgođen. Osječanke u srijedu igraju susret kvalifikacija Lige prvakinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 21:53