StoryEditorOCM
HajdukPrva HNLŽ

Bijele protiv Crvenih: bit će zanimljivo na Poljudu, igra se gradski derbi

2. listopada 2023. - 09:38

Svakog dana derbi jedan.

U sjeni dugo iščekivanog derbija nogometaša Hajduka i Dinama na Poljudu će se danas odigrati još jedan veliki derbi, onaj gradski nogometašica Hajduka i Splita. Niti 24 sata nakon što su ‘bijeli’ i ‘modri’ igrali na Poljudu, na istom mjestu, samo na pomoćnom igralištu, susrest će se ‘bijele’ i ‘crvene’. Riječ je o srazu dvije do ovog kola prvoplasirane ekipe lige, ali i dva najbolja strijelca SuperSport Prve HNLŽ Hajdukove Andree Grebenar (šest pogodaka) i Splitove Jasne Đoković (tri zgoditka).

Poslije tri odigrana susreta prošlosezonske viceprvakinje Hrvatske nogometašice Splita imaju maksimalnih devet bodova, redom su padali Gorica, Donat i u posljednjem kolu Dinamo. ‘Bijele’ su pak osvojile tri boda manje, jer su prije pobjeda nad Međimurjem i Goricom poražene kod Agrama. Utakmica 4. kola igra se s početkom u 15.50 sati. Prijenos susreta može se pratiti na kanalu MaxSport 2.

- Idemo u derbi s pozitivnim nizom od dvije pobjede. Nove igračice Treva Aycock i Natalie Štrkalj su se dobro uklopile, moguće je da ćemo vidjeti barem jednu od njih u početnoj postavi. Zaključit ćemo derbi vikend. Split na osnovu prethodnih rezultata ima ulogu favorita, ali smatram da imamo dovoljno kvalitetnu ekipu da pružimo dobar otpor i da tri boda ostaju na Poljudu. Split ima izuzetno dobru individualnu kvalitetu, jako dobre igračice. Nepredvidive su u napadu, prekidi su im forte. Mi se u tim situacijama možemo dovoljno dobro oduprijeti, moramo biti uvijek korak brži i što je moguće više imati loptu u svojim nogama - rekla je za ‘Hajduk Digital’ trenerica ‘bijelih’ Tamara Benković. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:37